Dolar/TL, 19,48 seviyesinden islem görüyorMurat Aslan

Dolar/TL, 19,48 seviyesinden islem görüyorMurat Aslan

ISTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yatay seyirle baslamasinin ardindan 19,4810 seviyelerinden islem görüyor.

Dün 19,46-19,50 bandinda hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanisinin hemen üzerinde 19,4770'ten tamamladi.

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle baslamasin ardindan saat 09.35 itibariyla önceki kapanisa paralel 19,4810'dan islem görüyor. Ayni dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 deger kazanciyla 21,5950'den, sterlin/TL önceki kapanisin hemen üzerinde 24,5020'den satiliyor.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,8 gerilemesinin ardindan yeni günde önceki kapanisin hemen altinda 101,1 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi yüzde 0,3 artisla 1,1090'dan alici buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) dünkü para politikasi kararlari ve Fed Baskani Jerome Powell'in toplanti sonrasi yaptigi açiklamalarla dolarin diger para birimleri karsisinda sinirli da olsa geriledigini söyledi.

Fed, dün politika faizini beklentiler dogrultusunda 25 baz puan artirarak 16 yilin en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 araligina yükseltti. Bankadan yapilan açiklamada, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte "ilimli bir büyüme" kaydettigine isaret edildi. "Yeterince kisitlayici bir durus elde etmek için bazi ek politika sikilasmasinin uygun olabileceginin öngörüldügüne" iliskin ifadenin açiklamadan çikarilmasi da dikkati çekti.

Bugün gözlerin ECB'nin para politikasi kararlari ile ECB Baskani Christine Lagarde'in toplanti sonrasi yapacagi açiklamalara çevrildigini belirten analistler, ECB'nin bugün 25 baz puan faiz artirmasina kesin gözüyle bakildigini söyledi.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB) Enflasyon Raporu, yurt disinda ise ECB faiz kararinin yani sira Avrupa genelinde hizmet sektörü ve bilesik Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalik issizlik maasi basvuru verileri basta olmak üzere yogun veri gündeminin takip edilecegini bildirdi.

Teknik açidan dolar endeksinde 101'in destek olarak öne çiktigini aktaran analistler, 103 seviyesinin direnç konumunda oldugunu kaydetti.