Tunus’ta BM Mülteciler Yüksek Komiserligi binasina saldiran düzensiz göçmenler tutuklandiMehmet Akif Turan

Tunus’ta BM Mülteciler Yüksek Komiserligi binasina saldiran düzensiz göçmenler tutuklandiMehmet Akif Turan

TUNUS (AA) - Tunus'ta Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliginin (UNHCR) baskentteki merkez binasina saldirdiklari iddiasiyla gözaltina alinan düzensiz göçmenler tutuklandi.

Tunus Içisleri Bakanligi konuya iliskin yazili açiklama yayimladi.

Açiklamada, "UNHCR'nin yasal temsilcisinin sikayeti üzerine dün bina önünde gösteri yapan Sahraalti Afrika ülkelerinden gelen düzensiz göçmenler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dagitildi. Bu sirada UNHCR binasina saldiran ve civarda maddi zarar olusmasina neden olduklari için gözaltina alinan düzensiz göçmenlerin Tunus Asliye Mmahkemesi nöbetçi hakimi tarafindan tutuklu yargilanmalarina karar verildi." ifadeleri kullanildi.

Eylem yapan göçmenlerin kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine tas ve sopalarla saldirdiklari belirtilen açiklamada, UNHCR binasinin 3 kapisini sökmek ve UNHCR’ye ait teçhizatlari kirmak suretiyle zarar vermelerinin yani sira civardaki evlere, dükkanlara ve çok sayida arabaya da zarar verdikleri aktarildi.

Açiklamada, kaç eylemcinin tutuklandigi hakkinda bilgi verilmedi.

- Afrikali göçmenler UNHCR binasi önünde aylardir oturma eylemi düzenliyor

Avrupa ülkelerine gitmek üzere Tunus’a gelen düzensiz göçmenler, iltica taleplerine cevap verilmedigi gerekçesiyle aylardir UNHCR binasi önünde oturma eylemi düzenliyor.

UNHCR binasinin oldugu sokakta çadir kuran ve burada eylemlerini sürdüren göçmenlere, UNHCR yasal yetkilisinin sikayeti üzerine güvenlik güçleri müdahale etmisti.

Görgü taniklari dün gerçeklesen müdahale sirasinda eylemcilerden bazilarinin UNHCR binasinin camlarina tas attigini ve civarda park halindeki araçlara saldirdigini aktarmisti.

Her yil binlerce Afrikali düzensiz göçmen, daha iyi bir yasam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gitmek için Tunus'a geliyor. Tunus'ta göçmen mahallelerinde yasayan göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi denizde can veriyor.