Cumhurbaskani Erdogan Istanbul Finans Merkezi açilisinda konustu: (1)Mehmet Yusuf Melikoglu,Kaan Bozdogan- "Türkiye'de finansin tarihinde neler oldugunu bunlar bilmiyor. Tarihte Istanbul nasil bu ülkenin bir finans merkeziyse iste simdi de yeniden bu finans merkezi olma görevini üstleniyor" - "Ülkemizi, yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme üzerine kurulu 'Türkiye Ekonomi Modeli' ile hedeflerimizi bir adim daha yukariya tasidik. Tarihi olarak dogu ve bati arasinda hem

Cumhurbaskani Erdogan Istanbul Finans Merkezi açilisinda konustu: (1)Mehmet Yusuf Melikoglu,Kaan Bozdogan- "Türkiye'de finansin tarihinde neler oldugunu bunlar bilmiyor. Tarihte Istanbul nasil bu ülkenin bir finans merkeziyse iste simdi de yeniden bu finans merkezi olma görevini üstleniyor"
- "Ülkemizi, yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme üzerine kurulu 'Türkiye Ekonomi Modeli' ile hedeflerimizi bir adim daha yukariya tasidik. Tarihi olarak dogu ve bati arasinda hem

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türkiye'de finansin tarihinde neler oldugunu bunlar bilmiyor. Tarihte Istanbul nasil bu ülkenin bir finans merkeziyse iste simdi de yeniden bu finans merkezi olma görevini üstleniyor." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul Finans Merkezi'nin açilis töreninde yaptigi konusmada, bu açilisin stratejik öneme sahip oldugunu aktardi.

Kahramanmaras merkezli depremlerin gölgesinde ramazan ayinin son 3 gününe girildigini belirten Erdogan, "Hem yaralari sarmanin hem de bu zor günlerde milletimize umut olmanin müjdeli haberlerle umut asilamanin çabasindayiz. Deprem bölgesindeki kardeslerimizi ihmal etmeden yatirim ve kalkinma hamlelerimize hiz veriyoruz. Durmak yok, yola, yatirima, hizmete, eser kazandirmaya devam diyerek milletimizi hayalleriyle bulusturmayi sürdürüyoruz." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye'yi finans alaninda bir üst lige çikaracak Istanbul Finans Merkezi'nin ilk etabinin açilis heyecanini yasadiklarini ifade ederek, dünyada da New York, Londra, Frankfurt gibi asirlik merkezlerin yaninda Dubai, Singapur, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dahil olan önemli finans merkezlerinin de bulundugunu animsatti.

"Küresel finansin agirlik merkezi giderek daha belirgin bir sekilde batidan doguya dogru kayiyor." diyen Erdogan, "Bu çerçevede Asya ve Avrupa arasinda artan ticari rekabet ile ülkemizin jeopolitik konumu, Istanbul'un önünde yeni firsat pencereleri açiyor. Ülkemizi, yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme üzerine kurulu 'Türkiye Ekonomi Modeli' ile hedeflerimizi bir adim daha yukariya tasidik. Tarihi olarak dogu ve bati arasinda hem cografi hem de ticari köprü görevi üstlenen Istanbul'un günümüzde finansal piyasalar arasinda ayni bagi kurma potansiyeline sahip olduguna inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Iktidara geldikten bir kaç yil sonra Istanbul'u dünyanin sayili finans merkezlerinden biri haline getireceklerini müjdelediklerini dile getiren Erdogan, "Ve getirdik. Simdi de bu isin fiziki sartlarini olusturduk." dedi.

Erdogan, girisimleri sirasinda engellerle karsilastiklarina vurgu yaparak konusmasini söyle sürdürdü:

"Kimlerle mücadele etmedik ki? Kimlerle bu isin kavgasini vermedik ki? 'Merkez Bankasini Istanbul'a tasiyacagiz' dedik, önümüze çiktilar. 'Ziraat Bankasini Istanbul'a tasiyacagiz' dedik, önümüze çiktilar. Ne yapmadilar ki? Vakif Bank için ayni seyi söylediler. Hepsi için ayni seyi söylediler. Çünkü bunlarin kadim medeniyetimizden, tarihimizden haberleri yok. Türkiye'de finansin tarihinde neler oldugunu bunlar bilmiyor ve tarihte Istanbul nasil bu ülkenin bir finans merkeziyse iste simdi de yeniden bu finans merkezi olma görevini üstleniyor."

(Sürecek)