Trakya Üniversitesi, Sirbistan ve Bosna Hersek'te tanitim faaliyetleri yürütüyorAhmet Nurduhan,Ismail Özdemir

Trakya Üniversitesi, Sirbistan ve Bosna Hersek'te tanitim faaliyetleri yürütüyorAhmet Nurduhan,Ismail Özdemir

SARAYBOSNA (AA) - Trakya Üniversitesi, Balkan ülkeleri Sirbistan ve Bosna Hersek'te tanitim çalismalari gerçeklestiriyor.

Trakya Üniversitesi Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Rifat Gürgendereli, AA muhabirine Sirbistan ve Bosna Hersek'te yürütülen tanitim faaliyetlerini aktardi.

Gürgendereli, tanitim çalismalarina Sirbistan'in Novi Pazar sehrinde basladiklarini ifade ederek üniversite bünyesinde yaklasik 4 bin 500 yabanci ögrenci bulundugunu ve bunlarin yüzde 80'inin Balkan ülkelerinden oldugunu söyledi.

Bosna Hersek ve Sirbistan'dan gelen ögrenci sayisini artirmak istediklerini belirten Gürgendereli, bu kapsamda Belgrad'da 4 lisede tanitim yaptiklarini ifade etti.

Gürgendereli, "Novi Pazar'da bes liseyi gezdik, sunumlarimizi yaptik, Trakya Üniversitesini tanittik, çok ilgi gördük. Sirpça ve Bosnakça brosürlerimizi hazirladik. Balkanlar'in degerini biliyoruz, Türkiye Maarif Vakfi (TMV) bünyesinde Saraybosna'da tanitimlarimizi yaptik." dedi.

Saraybosna'nin Ilidza ve Dobrinja semtlerindeki liselere giderek üniversitenin tanitimini yapacaklarini kaydeden Gürgendereli, yarin da Mostar'da bulunacaklarini söyledi.