Ailesinden geriye cep telefonunda kalan fotograflarla teselli buluyorÖmer Faruk Cebeci,Ibrahim Yozoglu- Hatay'da 12 saat kaldigi enkazda gögüs kafesi, kalçasi ve vücudunun birçok yeri kirilan; annesi, babasi, 3 kardesi ve 1,5 yasindaki yegenini kaybeden Ahmet Koçak:- "Çok sükür, nefes aliyorsun. En azindan gidenlerin arkasindan bir dua edebiliyorsun. Ömrüm bu sekilde geçecek"

Ailesinden geriye cep telefonunda kalan fotograflarla teselli buluyorÖmer Faruk Cebeci,Ibrahim Yozoglu- Hatay'da 12 saat kaldigi enkazda gögüs kafesi, kalçasi ve vücudunun birçok yeri kirilan; annesi, babasi, 3 kardesi ve 1,5 yasindaki yegenini kaybeden Ahmet Koçak:- "Çok sükür, nefes aliyorsun. En azindan gidenlerin arkasindan bir dua edebiliyorsun. Ömrüm bu sekilde geçecek"

HATAY (AA) - ÖMER FARUK CEBECI/IBRAHIM YOZOGLU - Hatay'da, ailesiyle yakalandigi depremde annesi, babasi, 3 kardesi ve 1,5 yasindaki yegenini kaybeden ve enkazdan yarali çikarilan 29 yasindaki Ahmet Koçak, yakinlarinin destegiyle kaldigi çadirda hayata tutunmaya çalisiyor.

"Asrin felaketi"ne Antakya ilçesi Emek Mahallesi'ndeki evlerinde yakalanan 8 kisilik Koçak ailesinden 6 kisi, enkaz altinda kalarak yasamini yitirdi.

Kardesi Ibrahim'in (27) kendi imkanlariyla yikintilardan çikmasinin ardindan, 12 saat sonra kuzeni ve yengesinin çabalariyla enkazdan kurtulmayi basaran Ahmet Koçak, depremde annesi Saniye (61), babasi Mehmet (62), kiz kardesi Elif (25), yegeni Nazli Umay (1,5), agabeyi Rasim ve en küçük kardesi Hüseyin'i (21) kaybetti.

Çogu, kalçasinda olmak üzere vücudunun birçok yerinde kirik olusan, bu nedenle ayakta durmakta zorlanan Koçak, parmaklarindaki sikinti yüzünden meslegi berberligi de yapamaz hale geldi.

Her seye ragmen ayakta kalmaya çalisan Koçak, Antakya ilçesindeki Arpahan Mahallesi'nde yakinlarinin evinin bahçesine kurdugu çadirda, kaybettigi ailesinden kalan fotograflara bakarak acisini dindirmeye çalisiyor.

- "En azindan gidenlerin arkasindan bir dua edebiliyorsun"

Koçak (29), AA muhabirine, Antakya Emek Mahallesi'ndeki üç katli apartmanin zemin katinda depreme yakalandiklarini anlatti.

Deprem sirasinda annesi, babasi, 4 kardesi ve 1,5 yasindaki yegeniyle birlikte evde 8 kisi olduklarini ve en son babasinin "disari çikin" sesini duydugunu aktaran Koçak, binanin bir anda çöktügünü söyledi.

Koçak, sarsintinin baslamasinin ardindan yatagindan kalkmadigini, ailesinin ise kapidan çiktiklari sirada merdivenin çökmesiyle enkazda kaldiklarini ifade etti.

Üzerine tavanin çöktügünü ve sesini kimseye duyuramadigini belirten Koçak, "Ondan sonrasi mahser alani gibi, ölüm gibi. Beton ilk düstügü zaman ayagimin dibine düstü. Onu gördüm, üstüme de ikinci katin betonu düstü, dümdüz oldu. Yüzümde betonu hissediyorum, gögüs kafesi beton, ayaklarimin üstü beton. Belki parça parçadir, kaldirabilir miyim diye düsündüm. Zifiri karanlik bir sey görmüyorsun. Bir elim disaridaydi, diger elimde kontrol ettim tek betonmus, tavan komple üstüme çökmüs." diye konustu.

Koçak, artçi sarsintilar sirasinda betonun gidip geldigini, o aciyi çok kötü hissettigini vurgulayarak, yengesi ve kuzeninin enkaza geldiginde disarida kalan dört parmagini görerek kendisini fark ettiklerini anlatti.

Onlar sayesinde molozlar arasindan çikarildigini kaydeden Koçak, enkazdan yaklasik 12 saat sonra kurtarildigini, vatandaslar tarafindan araca bindirilerek hastaneye götürüldügünü ve ardindan Adana'ya sevk edildigini dile getirdi.

Koçak, doktorlarin kendisine sporu yasakladigini belirterek, "Ileriki zamanlarda kosmaya baslasam bile en fazla 10 dakika kosabilirmisim. Çok büyük hasar var, ayakta çok durdugum zaman sol ayagim bosa düsüyor. Kalça kemigi bir yerden kirilmamis, iki yerden kirilmamis, 37'ye ayrilmis. Gögüs kafesim su anda üç santimetre içeride. Tam kalbimin üzerine denk gelmis. Çok sükür, nefes aliyorsun. En azindan gidenlerin arkasindan bir dua edebiliyorsun. Ömrüm bu sekilde geçecek." diye konustu.

Yasadigi acinin tarifinin olmadigini, ailesinden geriye bir kardesinin bir de kaybettigi yakinlarinin cep telefonundaki fotograflarin kaldigini belirten Koçak, vücudunda olusan hasardan dolayi berberlik meslegine devam edemeyecegini, bu nedenle hayatta kalan kardesiyle farkli bir is bularak geçimlerini saglayacaklarini söyledi.

Koçak'in kuzeni Ali Koçak da depreme ayni apartmanin ikinci katinda yakalandiklarini belirtti.

Depremin siddetiyle yere çöktüklerini ve depremin bitmesini beklediklerini anlatan Koçak, sarsintinin ardindan balkon kapisini kirdiginda evlerinin zemin seviyesine geldigini gördügünü ifade etti.

Koçak, evden çiktiktan sonra alt katta oturan amcasina seslendiklerini, kuzeni Ahmet'i enkazdan 12 saat sonra çikardiklarini sözlerine ekledi.