New York’ta polis, 12 yasindaki kayip Türk çocugu Mertcan'i ariyorMehmet Alaca

New York’ta polis, 12 yasindaki kayip Türk çocugu Mertcan'i ariyorMehmet Alaca

ANKARA (AA) - ABD'nin New York sehrinde polis, Long Island bölgesinin Farmingville kentinde yasayan ve iki gündür haber alinamayan 12 yasindaki Mertcan Çakmak'i ariyor.

Pix11 sitesinin haberine göre, Suffolk County Polis Komiseri Rodney Harrison, düzenledigi basin toplantisinda, Mertcan'i arama çalismalarina iliskin bilgi verdi.

Harrison, 12 yasindaki Mertcan’in fotografli "Kayip Çocuk" ilanlarinin Farmingville kenti ve yakin bölgelere gönderilerek gönüllüler yardimiyla dagitildigini aktardi.

Fotografin her yere dagitilmasinin önemli oldugunu vurgulayan Harrison, kayip sahislarin bulunmasina yardimci olmasi için el ilanlarinin dagitilmaya devam edecegini söyledi.

Mertcan, 13 Mart aksami yasadigi evden bisikletiyle çiktiktan sonra geri dönmemis ve ailesi, yerel saatle 05.45’te Suffolk County Emniyet Müdürlügüne giderek çocuklarinin kayip oldugunu bildirmisti.

Mertcan’i bulmak için harekete geçen polis, hip-hop hayrani Mertcan'in son olarak Waverly Bulvari'nda bulunan evinden çikarken görüldügünü açiklamisti.

Müfettisler, Mertcan'in kentin Bronx bölgesine gitmeye çalistigini düsünüyor.