Ticaret Bakani Bolat Japon mevkidasi Nishimura ile görüsecekEnes Duran

Ticaret Bakani Bolat Japon mevkidasi Nishimura ile görüsecekEnes Duran

ANKARA (AA) - Ticaret Bakani Ömer Bolat ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakani Yasutoshi Nishimura, iki ülke arasindaki ticaret, yatirim ve ekonomik konularda gündemi ve potansiyel isbirliklerini ele almak üzere yarin Istanbul'da bir araya gelecek.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, iki bakanin baskanliginda yapilacak heyetler arasi görüsmeler sonucunda "Ortak bildiri" imzalanacak. Bakanlar imza töreninden sonra Türkiye-Japonya Is Konseyi Çalisma Yemegi'ne katilacak.

Bakanlarin ayrica, Japonya Dis Ticaret Kurumu (JETRO) Istanbul ofisinin kurulusunun 60. yil dönümü ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 100. yil dönümü dolayisiyla JETRO Istanbul Ofisi organizasyonunda ve Ticaret Bakanligi ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanligi es organizasyonunda düzenlenecek Türkiye-Japonya Is Forumu'nun açilisinda konusma yapmasi bekleniyor.

"Yeni Yüzyilda Yeni Isbirlikleri" temasi ile düzenlenecek Türkiye-Japonya Is Forumu'na iki ülkeden üst düzey devlet ve kurum temsilcileri ile is insanlarindan olusan yaklasik 200 kisinin katilmasi öngörülüyor.