Stellantis'ten Almanya'daki Eisenach Fabrikasi'na 130 milyon avro yatirimErgin Garip- Halen kompakt SUV Opel Grandland’i üreten tesis, bu ek yatirimla modelin yeni STLA Medium platformu üzerine yükselecek Batarya Elektrikli Araç takipçisini üretecek - Opel CEO'su Florian Huettl: - "Bu karar, Opel’in 2028 yilina kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olma taahhüdünü destekliyor"

Stellantis'ten Almanya'daki Eisenach Fabrikasi'na 130 milyon avro yatirimErgin Garip- Halen kompakt SUV Opel Grandland’i üreten tesis, bu ek yatirimla modelin yeni STLA Medium platformu üzerine yükselecek Batarya Elektrikli Araç takipçisini üretecek
- Opel CEO'su Florian Huettl:
- "Bu karar, Opel’in 2028 yilina kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olma taahhüdünü destekliyor"

ISTANBUL (AA) - Stellantis, Almanya’daki Eisenach Fabrikasi’na 130 milyon avronun üzerinde yatirim yapacagini açikladi.

Opel'den yapilan açiklamaya göre, halen kompakt SUV Opel Grandland’i üreten tesis, bu ek yatirimla modelin yeni STLA Medium platformu üzerine yükselecek Batarya Elektrikli Araç (BEV) takipçisini üretecek.

Yeni BEV modelin 2024’ün ikinci yarisinda üretime girmesi planlaniyor. Eisenach’in üretim programina bir BEV eklemek, Opel’in Avrupa’da 2028 yilina kadar tamamen elektrikli bir ürün gamina sahip olma hedeflerini destekliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Stellantis Bas Üretim Sorumlusu Arnaud Deboeuf, "Almanya’daki en kompakt fabrikamiz olan Eisenach, kalite iyilestirmelerinde güçlü bir gelisim sergiledi. Stellantis’in yeni, tam BEV platformu STLA Medium ile Eisenach Fabrikasi’nin kalifiye is gücü, müsterilerimizi memnun etmek için ürettigimiz araçlarin maliyetini ve kalitesini iyilestirmeye devam edecek." ifadelerini kullandi.

Opel Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl de, "Thüringen’de 31 yildir yüksek kalitede araçlar üretiyoruz ve rekabet gücümüzü sürekli iyilestiriyoruz. Opel Grandland’in elektrikli takipçisi ile bu yolda devam edecegiz. Bu karar, Opel’in 2028 yilina kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olma taahhüdünü destekliyor." açiklamasinda bulundu.

Stellantis Opel Denetim Kurulu Baskani ve Insan Kaynaklari ve Dönüsüm Baskani Xavier Chereau ise, "Stellantis için ‘Birlikte Kazanma’, temel bir deger ve Eisenach için yapilan yatirim açiklamasi bu temel degere vermis oldugumuz önemi gözler önüne seriyor. Eisenach yöneticileri ve tüm çalisanlarin kalite ve maliyetleri iyilestirmeye odaklanmasi, gelecegin sekillenmesine yardimci oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Thüringen Basbakani Bodo Ramelow da, Thüringen'in su an hizla elektrikli ulasima geçis yapan köklü bir geçmise sahip bir otomotiv bölgesi oldugunu belirterek, bu köklü geçmisle birlikte, Opel’in burada belirleyici bir rol oynamasindan ve Eisenach’ta gelecege hazir bir model serisi üretecek olmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

- Fabrika Dare Forward 2030 kapsaminda önemli bir sorumluluk daha aliyor

Verilen bilgiye göre, Opel Astra’nin üretimiyle birlikte Eylül 1992’de açilan Eisenach Fabrikasi, Almanya’nin Thüringen kentinde bulunuyor. Fabrika, 2022 yilinda 30. yilini 3,7 milyon araç üretimi ile birlikte bir açik kapi etkinligiyle kutlamisti.

Eisenach yatirimi, Dare Forward 2030 stratejik planinin taahhütlerini yerine getirmede önemli bir adimi temsil ediyor. Stratejik plan, 2021 yilina kiyasla 2030 yilina kadar karbondioksiti (CO2) yariya indirmek ve 2038 yilina kadar net 0 karbon hedefine ulasmak için önemli emisyon kisitlamalarini öngörüyor.

Dare Forward 2030 stratejik plani, Avrupa’daki binek otomobil satislarinin tamaminin ve Amerika Birlesik Devletleri’ndeki binek otomobil ve hafif ticari araç satislarinin yarisinin, 10 yilin sonunda BEV’lerden olusmasini hedefliyor.

Ayrica net gelirleri, 2021 yilina kiyasla, 2030 yilina kadar ikiye katlamayi ve 10 yil boyunca çift haneli düzeltilmis faaliyet geliri marjlarini sürdürmeyi hedefliyor. Bunun disinda, 2030 yilina kadar her pazarda ürün ve hizmetleriyle müsteri memnuniyetinde ilk sirada yer almayi da hedefliyor. Stellantis, müsteri beklentilerini karsilayan BEV’ler sunmak üzere elektrifikasyon ve yazilima 2025 yilina kadar 30 milyar avrodan fazla yatirim yapacak.

- Opel Grandland ve Grandland GSe, Eisenach’da üretilen güncel modeller

Eisenach’tan yollara çikan Opel Grandland, kompakt SUV segmentinin önemli oyuncularindan biri olarak öne çikiyor. Sportif, zarif, kullanimi kolay ve yenilikçi teknolojileriyle müsterilere ilham veriyor. Tamamen dijital Pure Panel ile yepyeni bir kokpit deneyimi sunuyor.

Grandland ayrica müsterilerin daha önce sadece daha üst araç siniflarindan tanidigi ileri teknolojiler ve yardimci sistemlerle donatilmis durumda olmasiyla da farkini ortaya koyuyor. Toplam 168 LED hücresine sahip uyarlanabilir IntelliLux LED Pixel farlar, bu teknolojilerden sadece biri olarak dikkati çekiyor.

Night Vision teknolojisi ise karanlikta 100 metreye kadar mesafedeki yayalari ve hayvanlari algilayarak sürücüyü aktif olarak uyariyor. Opel SUV’u, markanin yeni yüzü “Opel Vizör”ü gururla tasiyor. Müsteriler, yüksek verimlilige sahip içten yanmali motor ve sarj edilebilir hibrit versiyonlar arasinda seçim yapabiliyor. Ürün gaminin tepe noktasini ise dört tekerlekten çekisli sportif Opel Grandland GSe olusturuyor.