TBMM Baskani Kurtulmus, yeni yasama yili resepsiyonunda sorulari yanitladi:Aynur Ekiz,Ali Kemal Akan- "(Ankara'daki terör saldirisi) Titizlikle bunun arkasinda kimler varsa, ne varsa, ister birtakim baska güçler ister birtakim çeteler olsun, bunlarin hepsinin üstüne gitmekte Içisleri Bakanligi, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlidir" - "(AIHM'in Yüksel Yalçinkaya karari) Böylesine açik, millete, Türkiye siyasetine, demokrasisine kastetmis bir terör örgütünü koruyacak mahiyette alinan bu k

TBMM Baskani Kurtulmus, yeni yasama yili resepsiyonunda sorulari yanitladi:Aynur Ekiz,Ali Kemal Akan- "(Ankara'daki terör saldirisi) Titizlikle bunun arkasinda kimler varsa, ne varsa, ister birtakim baska güçler ister birtakim çeteler olsun, bunlarin hepsinin üstüne gitmekte Içisleri Bakanligi, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlidir"
- "(AIHM'in Yüksel Yalçinkaya karari) Böylesine açik, millete, Türkiye siyasetine, demokrasisine kastetmis bir terör örgütünü koruyacak mahiyette alinan bu k

TBMM (AA) - TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Ankara'daki terör saldirisina iliskin, "Titizlikle bunun arkasinda kimler varsa, ne varsa, ister birtakim baska güçler ister birtakim çeteler olsun, bunlarin hepsinin üstüne gitmekte Içisleri Bakanligi, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlidir." dedi.

Kurtulmus, 28. Dönem 2. Yasama Yili dolayisiyla ev sahipliginde Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularini yanitladi.

Ankara'daki terör saldirisinin ardindan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile görüsmesine iliskin soru üzerine Kurtulmus, hem geçmis olsun dileklerini iletmek hem de bu terör saldirisiyla ilgili Içisleri Bakanligindan bilgi almak için bir araya geldiklerini söyledi.

Içisleri Bakanliginin ciddi bir sekilde olayin takipçisi oldugunu kaydeden Kurtulmus, "Bu kahraman polislerimiz büyük bir felaketin ortaya çikmasini önlediler. Bütün görüntüleri orada izledik. Kendi hayatlarini tehlikeye atarak, hiç tereddüt etmeden, daha ilk ates açilir açilmaz çikarak karsilik verdiler. Eger öyle olmasaydi muhtemelen bombanin patladigi yer daha ileride olacak ve çok daha büyük bir hasar ortaya çikacakti." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin 40 yildir terörle mücadele ettigini söyleyen Kurtulmus, söyle devam etti:

"Terörü sadece terör örgütünden ve üç bes tane teröristten ibaret görürsek yaniliriz. Terörün arkasinda nice desteklerin oldugunu, askeri lojistik, istihbari ve hatta açik silah destekleri oldugunu biliyoruz. Yillar içerisinde bu örgütlerin nasil büyütülüp palazlandigini biliyoruz, farkindayiz. Çok titizlikle bunun arkasinda kimler varsa, ne varsa, ister birtakim baska güçler ister birtakim çeteler olsun, bunlarin hepsinin üstüne gitmekte Içisleri Bakanligi, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlidir. Iki tane saldirganin hemen orada etkisiz hale getirilmesi ve arkasindan bütün bilgilerin artik hizli bir sekilde tek elde toparlaniyor olmasi, olayin arkasindaki karanligin aydinlatilacagi anlamina geliyor."

Kahraman polisleri tebrik ettigini belirten Kurtulmus, terörle mücadelede üstün basarilar diledi.

- "FETÖ ile ilgili disaridan, sicak odalarda konusmak kolay"

Avrupa Insan Haklari Mahkemesinin (AIHM) Yüksel Yalçinkaya kararina iliskin soru üzerine, TBMM Baskani Kurtulmus, "FETÖ veya baska bir terör örgütüyle ilgili disaridan, sicak odalarda konusmak kolay. Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesi bir fantezi degildir. Eger 15 Temmuz gecesi birkaç saat içerisinde FETÖ'cüler istediklerini elde etmis olsaydi bugün burada su resepsiyonu dahi yapiyor olmayacaktik; çünkü TBMM diye bir sey kalmayacakti. Belki bugün konusulan siyasilerin önemli bir kismi hayatta olmayacakti. Böylesine açik, millete, Türkiye siyasetine, demokrasisine kastetmis bir terör örgütünü koruyacak mahiyette alinan bu kararlarin, bu tecrübeyi yasamis olan Türkiye'nin nezdinde pek kiymetiharbiyesi yoktur." yanitini verdi.

Kurtulmus, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da bunu çok açik dile getirdigini söyledi.

- "Sali günü gruplara iadeiziyarete baslayacagim"

Baska bir soru üzerine, sali günü Meclis’te siyasi parti gruplarina iadeiziyarette bulunmaya baslayacagini bildiren Kurtulmus, söz konusu ziyaretlerde yeni anayasa çagrisi yapacagini, bu konuda bir uzlasinin saglanmasi için çaba gösterecegini ifade etti.

Içtüzük çagrisini da yineleyecegini dile getiren Kurtulmus, yeni bir Içtüzük konusunda umutlu oldugunu kaydetti.

Resepsiyona, bazi kabine üyeleri, yüksek yargi mensuplari, askeri yetkililer, siyasi parti genel baskanlari ve milletvekilleri katildi.