Karadag'da cumhurbaskani seçimi ikinci tura kaldiAhmet Nurduhan

Karadag'da cumhurbaskani seçimi ikinci tura kaldiAhmet Nurduhan

PODGORICA (AA) - Karadag'da yapilan cumhurbaskani seçimi, adaylarin yüzde 50'nin üzerinde oy alamamasi nedeniyle ikinci tura kaldi.

Ülkedeki seçimleri takip eden bagimsiz Izleme ve Arastirma Merkezi (CeMI) tarafindan yapilan açiklamada, oylarin yüzde 99,2'sinin sayildigi ifade edilerek, 7 aday arasindan en çok oyu alan 2 adayin 2 Nisan'da yapilacak ikinci tura kaldigi belirtildi.

Açiklamada, Karadag Sosyalistleri Demokratik Partisi'nden (DPS) mevcut Cumhurbaskani Milo Djukanovic'in oylarin yüzde 35,3'ünü, Avrupa Hareketi lideri Jakov Milatovic'in ise yüzde 29,2'sini aldigi bildirildi.

Seçim öncesi anketlerin favori gösterdigi Djukanovic ile Avrupa Hareketi'nden Milatovic, cumhurbaskanligi için 2 Nisan'da bir kez daha yarisacak.

Djukanovic, seçmenlere tesekkür ederek, almis oldugu oylarin ikinci turda kendisi için "önemli bir avantaj" olacagini kaydetti.

Oylarin yüzde 19,3'ünü alan, seçim öncesi anketlerinin diger bir favori ismi Demokratik Cephe (DF) liderlerinden Andrija Mandic, kendilerine oy veren seçmenlere tesekkür ederek, seçimin ikinci turunda Milatovic'i destekleyeceklerini söyledi.

Sosyal Demokrat Partinin (SDP) kadin milletvekillerinden Draginja Vuksanovic Stankovic oylarin yüzde 3,2'sini aldigi seçim sonrasi partisinden ve milletvekili görevinden istifa ettigini duyurdu.

Cumhurbaskani seçiminde 7 aday arasinda yer alan Demokratik Karadag Genel Baskani Aleksa Becic yüzde 10,9 , Karadag Birligi Baskani Goran Danilovic yüzde 1,4 ve sosyal medya fenomeni bagimsiz Jovan Jodzir Radulovic de yüzde 0,8 oy aldi.

Açiklamada, 542 bin 154 kayitli seçmenin yüzde 63,1'lik kisminin oy kullandigi kaydedildi.