Spor Toto 1. Lig son takimini bekliyorAli Korkmaz- Pendikspor'un kazandigi play-off finaliyle sezonun tamamlandigi 1. Lig'de gelecek sezon mücadele edecek 18 takim netlesti

Spor Toto 1. Lig son takimini bekliyorAli Korkmaz- Pendikspor'un kazandigi play-off finaliyle sezonun tamamlandigi 1. Lig'de gelecek sezon mücadele edecek 18 takim netlesti

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'de 2022-2023 sezonu heyecani dün Pendikspor'un kazandigi play-off finaliyle tamamlandi.

Yilport Samsunspor, Çaykur Rizespor ve son olarak Pendikspor'un Süper Lig vizesi aldigi ligde Altinordu ile Denizlispor ligden düsen ekipler oldu.

2023-2024 sezonunda 19 takimin bulunacagi ligde Süper Lig'den düsen Ümraniyespor ve Giresunspor'un yani sira TFF 2. Lig'den direkt çikan Çorum FK ve Kocaelispor yer alacak.

Kahramanmarasli merkezli depremlerin ardindan ligden çekilmeleri kabul edilen Adanaspor ve Yeni Malatyaspor da gelecek sezon 1. Lig'de mücadelelerini sürdürecek.

Bu 6 takimin disinda Altay, Ankara Keçiörengücü, Beyçimento Bandirmaspor, Bodrumspor, Dyorex Boluspor, Erzurumspor FK, Eyüpspor, Gençlerbirligi, Göztepe, Manisa FK, Sakaryaspor ve Tuzlaspor gelecek sezon da ligde yer alacak.

- Son takim TFF 2. Lig play-off finalinde belli olacak

Gelecek sezon 1. Lig'de yer alacak üçüncü takimin belli olacagi TFF 2. Lig play-off mücadelesi 11 Haziran Pazar günkü 3. tur rövans maçlariyla devam edecek.

Iskenderunspor'u ilk karsilasmada deplasmanda 3-1 maglup eden Bucaspor 1928 ile Anagold 24Erzincanspor'u dis sahada 3-2 yenen Sanliurfaspor, ikinci müsabakalar öncesinde avantajli durumda bulunuyor.

Eslesmeleri geçecek ekipler 15 Haziran Persembe günü Medas Konya Büyüksehir Stadi'ndaki final karsilasmasinda 1. Lig'e yükselme mücadelesine çikacak.