Spor Kültürü ve Olimpik Egitim Projesi, yeni egitim ögretim döneminde basladiErkan Tiryaki

Spor Kültürü ve Olimpik Egitim Projesi, yeni egitim ögretim döneminde basladiErkan Tiryaki

ANKARA (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) ilkögretim çagindaki ögrencileri olimpik spor dallari ve olimpik degerlerle tanistirdigi Spor Kültürü ve Olimpik Egitim Projesi (OLI), yeni egitim ögretim döneminde basladi.

TMOK'un açiklamasina göre, 260 ögrencinin katilimiyla Istanbul Bagcilar Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde Zeynep Bedia Kiliçoglu Ilkokulundaki 4. sinif ögrencilerine projeyle ilgili bir sunum yapildi.

TMOK tarafindan 2006'dan bu yana yürütülen OLI Projesi'yle ilgili açiklamada bulunan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Egitim Komisyonu Baskani Bilal Porsun, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin her kösesinde çocuklarimiza olimpik degerleri asiladigimiz, onlara olimpiyat oyunlarini ve olimpik sporcularimizi anlattigimiz projemiz ile bugün 18. yilimiza basladik. Yillardir oldugu gibi bugün de çocuklarin sunumumuzu izlerken yüzlerinde olusan mutluluk ve heyecan, OLI'nin ardindaki enerji ve tutkunun kaynagini olusturuyor. Yeni egitim ögretim yilinda tüm ögrencilerimize basarilar diliyoruz ve onlarla Türkiye'nin dört bir yaninda sporun ve olimpik kültürün birlestirici gücüyle bir araya gelmek için sabirsizlaniyoruz."

OLI Projesi'nin sunumlari, yeni egitim ögretim yilinin ilk döneminde Izmir, Adana, Mersin, Yalova, Sakarya, Sivas ve Gaziantep'te gerçeklesecek.