20. Uluslararasi Konya Mistik Müzik Festivali'nin tanitimi yapildiSavas Güler- Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan: - Mistik Müzik Festivali çerçevesindeki etkinliklerimiz, Mevlana merkezli ve Mevlana'yi öze alarak icra edilecek. Çok güzel sanatsal eserlerini bir hafta boyunca izleyecegiz. Binlerce sanatçimiz görev alacak" - Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay: - "Açilis etkinlikleri Ahmet Özhan'in sanat yönetmenligini yaptigi tasavvuf musikisi konseriyle baslayacak

20. Uluslararasi Konya Mistik Müzik Festivali'nin tanitimi yapildiSavas Güler- Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan:
- Mistik Müzik Festivali çerçevesindeki etkinliklerimiz, Mevlana merkezli ve Mevlana'yi öze alarak icra edilecek. Çok güzel sanatsal eserlerini bir hafta boyunca izleyecegiz. Binlerce sanatçimiz görev alacak"
- Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay:
- "Açilis etkinlikleri Ahmet Özhan'in sanat yönetmenligini yaptigi tasavvuf musikisi konseriyle baslayacak

KONYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, Mistik Müzik Festivali çerçevesindeki etkinliklerin, Mevlana merkezli icra edilecegini söyledi.

Alpaslan, Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür ve Sanat'ta, Kültür Yolu Festivali kapsaminda gerçeklestirilecek 20. Uluslararasi Konya Mistik Müzik Festivali'nin tanitim toplantisinda, 2021 itibariyla, dünyanin en büyük kültür festivallerinden biri olan Kültür Yolu Festivali'ni, Istanbul Beyoglu'nda baslattiklarini animsatti.

Bu yil 11 ilde etkinlikler gerçeklestirildigini ifade eden Alpaslan, "Insallah 2028'e kadar bu festivalleri 35 ilimize yayacagiz. Daha sonra da 81 ilimizde bu festivalleri her yil düzenleyecegiz. Bu da derin kadim kültürümüzün ve sanatimizin, sanatçilarimizla bulusturulmasi anlamina geliyor." diye konustu.

Alpaslan, bugün 20'ncisi düzenlenecek Uluslararasi Konya Mistik Müzik Festivali'nin, tarih ve kültür sehri olan Konya'da güzel bir etkinlik olarak baslayacagini anlatti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, bu yili "Mevlana Yili" ilan ettigini hatirlatan Alpaslan, söyle devam etti:

"Biz de bu degerden yola çikarak, burada yapacagimiz etkinlikleri bunlari dikkate alarak gerçeklestirmekteyiz. Mistik Müzik Festivali çerçevesindeki etkinliklerimiz, Mevlana merkezli ve Mevlana'yi öze alarak icra edilecek. Çok güzel sanatsal eserlerini bir hafta boyunca izleyecegiz. Binlerce sanatçimiz görev alacak. Yüz binlerce sanatsever de bu etkinlikleri takip edecek."

Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da Konya'nin, bu yil 20'ncisi düzenlenen Mistik Müzik Festivaliyle, farkli kültürlerin kardeslik duygulari için bulusma noktasi olacagini belirtti.

Mistik Müzik Festivali'nin, alaninda tüm dünyada bilinen ve saygi duyulan bir etkinlik oldugunu aktaran Altay, söyle konustu:

"Bu organizasyon, bir müzik festivali olmasinin çok ötesinde, farkli cografyalardan ve farkli kültürlerden gelen kardeslerimizin, tüm dünyaya baris ve hosgörü mesaji verdigi bir bulusma olacaktir. Konserlerden sergilere, çocuk etkinliklerinden, dijital sanatlara kadar birçok etkinligin yer alacagi festivalin açilisini bugün 17.00'de Mevlana Meydani'nda yapacagiz. Açilis etkinlikleri Ahmet Özhan'in sanat yönetmenligini yaptigi tasavvuf musikisi konseriyle baslayacak. Hemen ardindan da 250 semazenin ayni anda gerçeklestirecegi çok özel bir sema ayini icra edilecek."