Silvio Berlusconi'nin lösemi oldugu ve kemoterapiye basladigi iddia edildiBaris Seçkin

Silvio Berlusconi'nin lösemi oldugu ve kemoterapiye basladigi iddia edildiBaris Seçkin

ROMA (AA) - Eski Italya Basbakani ve Forza Italia (FI) Partisi lideri Silvio Berlusconi'ye lösemi teshisi konuldugu ve kemoterapiye baslandigi öne sürüldü.

Italyan ANSA ajansinin güvenilir kaynaklarina dayandirdigi haberinde, dün Milano'da San Raffaele Hastanesi'ne kaldirilan ve yogun bakimda tutulan 86 yasindaki lidere lösemi teshisi konuldugu ve buna uygun olarak kemoterapiye baslandigi iddia edildi.

Berlusconi'nin durumuna iliskin hastaneden herhangi bir açiklama yapilmazken Italyan basininda ünlü liderin hematolojik (kan hastaliklari) problemleri oldugu ve bunun da endiselere yol açtigi belirtildi.

Kardiyovasküler sorunlar ve solunum sikintisi sebebiyle dün, bir hafta aradan sonra yeniden hastaneye basvuran Berlusconi'nin, geceyi "sakin geçirdigi" kaydedildi.

Kardesi Paolo, küçük oglu Luigi ile kizi Marina'nin Silvio Berlusconi'yi hastanede ziyaret ettigi bildirildi.

Bu arada, Berlusconi'nin partisi FI'nin koordinatörü ayni zamanda Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Antonio Tajani, SKYTG24 kanalina yaptigi açiklamada, sunlari kaydetti:

"Ben doktor degilim, dolayisiyla bir yorum yapamam. Kan sorunlari 50-60 yas üstü kisilerde normaldir. Panik yapmaya gerek yok ama tabii doktorlarla konusmak gerek, kesinlikle tibbi bir yorum yapamam. Prof. (Alberto) Zangrillo ile konustum. Bana, Berlusconi’nin durumunun stabil oldugunu söyledi."

Tajani, Rai kanalina yaptigi açiklamada da Berlusconi'nin, sabah saatlerinde partisinin üst yönetimini telefonla aradigi bilgisini verirken, durumunun gözlendigini aktardi.

Berlusconi, 27 Mart'ta kontrol maksatli San Raffaele Hastanesi'ne kaldirilmis, üç gün hastanede kaldiktan sonra taburcu edilmisti.

Deneyimli politikaci, daha önce Ocak 2022'de San Raffaele Hastanesine yatmis ve kontroller için 8 gün burada kalmisti.

Italya'da 1994 ile 2011 yillari arasinda toplamda en uzun süre basbakanlik yapan isim olan Berlusconi, Eylül 2020'de Kovid-19'a yakalanmis, iki haftalik sikintili bir tedavi sürecinin ardindan iyilesebilmisti. Berlusconi, hastane çikisinda "Bu sefer de atlatmayi basardim." demisti.