Avustralya'da dogal yasam alanindan ornitorenk çaldigi öne sürülen kisi gözaltina alindiSaadet Firdevs Apari

Avustralya'da dogal yasam alanindan ornitorenk çaldigi öne sürülen kisi gözaltina alindiSaadet Firdevs Apari

ANKARA (AA) - Avustralya'da dogal yasam alanindan ornitorenk çaldigi iddia edilen zanli gözaltina alindi.

BBC'nin haberine göre, Morayfield'daki tren istasyonunun güvenlik kamerasi kayitlarinda havluya sarili ornitorenk tasiyan kisinin trene bindigi görüldü.

Polisin hayvani bulmak için halktan yardim istemesinin ardindan 26 yasindaki süphelinin yeri tespit edildi.

Polis yetkilileri, zanlinin ornitorengi yakindaki nehre biraktigini söyledigini ancak yerinin belirlenemedigini açikladi.

Queensland Polis Departmani'ndan Scott Knowles, görgü taniklarinin "süphelinin ornitorengi trendekilere gösterdigini ve onu sevmelerine izin verdigini" söyledigini belirtti.

Zanlinin daha sonra hayvani yakindaki alisveris merkezinde çevredekilere gösterirken görüldügü öne sürüldü.

Polis departmanindan yapilan açiklamada, bunun hem insanlar hem de canli için riskli bir davranis oldugu belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

“Ornitorenklerin vahsi dogadan alinmasi yasak. Ayrica ornitorenk erkekse zehirli mahmuzlari oldugu için hem yerinden edilen hayvan hem de ilgili kisi için tehlikeli olabilir. Vahsi dogada bir ornitorenk görecek kadar sansliysaniz mesafenizi koruyun. Asla oksamayin veya tutmayin."

Korunma statüsünde olan canliyi dogal ortamindan alarak esir tutmakla suçlanan süpheli, 8 Nisan'da hakim karsisina çikacak.

Gözaltina alinan zanli, 430 bin Avustralya dolarina kadar para cezasina çarptirilabilir.

Queensland Çevre Departmani da ornitorenklerin yasam alanlarinin disinda kaldiklari sürece hastalik veya ölüm riski altinda olacaklarini vurguladi.