Hakkarili çocuklar, "Altyapi Gelisim Projesi" ile kayak ögreniyorSayim Harmanci- Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Sabri Demir: - "Bu proje Türkiye'de kayagin altyapisina hizmet edecek. Amacimiz bu çocuklari iyi bir seviyeye getirerek ilimizi ulusal müsabakalarda temsil etmelerini ve mili takima yükselmelerini saglamaktir"

Hakkarili çocuklar, "Altyapi Gelisim Projesi" ile kayak ögreniyorSayim Harmanci- Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Sabri Demir:
- "Bu proje Türkiye'de kayagin altyapisina hizmet edecek. Amacimiz bu çocuklari iyi bir seviyeye getirerek ilimizi ulusal müsabakalarda temsil etmelerini ve mili takima yükselmelerini saglamaktir"

HAKKARI (AA) - SAYIM HARMANCI - Türkiye Kayak Federasyonu tarafindan hazirlanan "Alp Disiplini Altyapi Gelisim Projesi"nin uygulandigi üç pilot ilden biri olan Hakkari'de, seçmelerden geçen çocuklara kayak egitimi veriliyor.

Kayak Federasyonun alp disiplini bransinda altyapinin gelistirilmesi amaciyla Hakkari, Bitlis ve Erzincan'da uyguladigi proje kapsaminda 5-7 yas grubundaki 750 çocuk, yetenek taramasindan geçti.

Seçmelerden geçen çocuklarin yaz kampina alindigi proje çerçevesinde, federasyonun malzeme destegi sundugu Hakkarili 15 çocuk, 2 bin 800 rakimli Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kayak egitimlerine basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü ve projenin il koordinatörü Sabri Demir, AA muhabirine, kayak merkezinde çocuklara egitim verdiklerini anlatti.

Egitimlere geçen ay basladiklarini belirten Demir, "Bu proje Türkiye'de kayagin altyapisina hizmet edecek. Amacimiz bu çocuklari iyi bir seviyeye getirerek ilimizi ulusal müsabakalarda temsil etmelerini ve mili takima yükselmelerini saglamaktir. Sonraki asamada da ülkemizi uluslararasi arenada temsil edecekler. Antrenörlerimiz çocuklarimizla birebir ilgilenip onlari en iyi sekilde hazirlamaya çalisiyor. Proje yil boyunca devam edecek." diye konustu.


- "Sporcularin hepsi çok yetenekli"

Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde antrenör olarak görev yapan Cembeli Duran da söz konusu illerde yapilan yetenek taramasi sonucunda 15'er çocugun seçildigi bilgisini verdi.

Kayakta kullanilan tüm malzemelerin federasyon tarafindan çocuklara verildigini aktaran Duran, "Egitime katilan çocuklarin en küçügü 5, en büyügü 7 yasinda. Kayak merkezimiz birçok merkezden önce açildi. Çocuklar bir haftalik egitimin ardindan paralel kayma dedigimiz teknige geçtiler. Hepsi çok yetenekli ve erken ögreniyorlar. Hakkari'de olmamizin güzel bir avantaji var. Fiziksel uygunlugumuz kayak sporuna daha yatkin ve elverisli. Bu nedenle basari oranimizin yüksek olacagini düsünüyoruz. Dogal karla hazirlanan pistlerimizde çalismalarimiz sürüyor." ifadelerini kullandi.

Sporculardan Hivron Gezer ise kayak ögrendigi için mutlu oldugunu dile getirerek, "Merdiven çikmayi, dik kaymayi, dagdan kaymayi ögrendik. Buraya servisle gelip gidiyoruz. Eskiden ayakta duramiyorduk simdi neredeyse kayak yapmayi ögrendik. Hocalarimiz bizimle ilgileniyor." dedi.

Buse Kahraman da kayagin çok eglenceli bir spor oldugunu, kayak yapmayi ögrendigi için çok mutlu oldugunu belirtti.