Sele karsi dere agizlarinda dip taramasi yapiliyorCüneyt Kemal Özkök- Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu: - "1 milyon metreküplük dip tarama çalismalari hedefleniyor"

Sele karsi dere agizlarinda dip taramasi yapiliyorCüneyt Kemal Özkök- Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu:
- "1 milyon metreküplük dip tarama çalismalari hedefleniyor"

ANKARA (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, 38 deniz araciyla dere agizlarinda olusan tikanmalarin önüne geçildigini ve tarama çalismalarinin araliksiz sürdürüldügünü bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, kiyilarda dip tarama çalismalari kesintisiz devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Uraloglu, Bakanliga bagli 38 deniz araciyla özellikle dere agizlarinda olusan tikanmalarin önüne geçildigini ve tarama çalismalarinin araliksiz devam ettigini ifade etti.

Sel kaynakli olusan kum birikintileri nedeniyle balikçi barinaklarinin kullanilamaz hale geldigini dile getiren Uraloglu, "Dere agizlarinin kapanmasinin önüne geçilerek, sel zararini en aza indirmek için açik tutmaya çalisiyoruz. Liman ve tersanelerde kapasite artislarina cevap verebilmek için, yüksek tonajli gemilerin tersane ve limanlara giris ve çikislarini saglayabilmek için su derinligini uygun derinlikte tutuyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Yillik 1 milyon metreküplük dip tarama hedefleniyor

Tüm ülke kiyilarinda sürdürülen çalismalarin, son aylarda Istanbul, Izmir, Trabzon, Yalova, Zonguldak ve Hatay'da yogunlastigina isaret eden Uraloglu, yillik ortalama 1 milyon metreküplük dip tarama çalismasinin hedeflendigini bildirdi.

Uraloglu, sunlari kaydetti:

"Balikçi barinaklari, dere agzi taramalari, limanlar ve tersaneler de olmak üzere yillik ortalama 1 milyon metreküp tarama faaliyeti yapacagiz. Su anda Zonguldak Limani içerisinde eksi 6 metreden baslayan derinlikler, tarama sonrasinda eksi 9 metreye kadar düsürülecek. Yaklasik 200 bin metreküp dip tarama yapilmasi planlaniyor. Ilerleyen süreçte tarama faaliyetine bin metreküplük tasima ve ayni zamanda tarama yapabilen deniz araçlari da eklenecek."