Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, IHH ziyaretinde konustu:Hasan Hüseyin Kul- "Milletimiz insallah yeniden büyük Türkiye yolunda, milli ve manevi hassasiyetlere sahip ve Türkiye'yi 28 Subat'in karanliklarina, maceraya, kaosa sürüklemeyecek olan Cumhur Ittifaki'ndan yana tercihini kullanacaktir"

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, IHH ziyaretinde konustu:Hasan Hüseyin Kul- "Milletimiz insallah yeniden büyük Türkiye yolunda, milli ve manevi hassasiyetlere sahip ve Türkiye'yi 28 Subat'in karanliklarina, maceraya, kaosa sürüklemeyecek olan Cumhur Ittifaki'ndan yana tercihini kullanacaktir"

ISTANBUL (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "Milletimiz insallah yeniden büyük Türkiye yolunda, milli ve manevi hassasiyetlere sahip ve Türkiye'yi 28 Subat'in karanliklarina, maceraya, kaosa sürüklemeyecek olan Cumhur Ittifaki'ndan yana tercihini kullanacaktir." dedi.

Erbakan, Fatih'teki Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfini ziyaret etti. Ziyaretinde Vakif Baskani Bülent Yildirim ile görüsen Erbakan, çikista basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

IHH Insani Yardim Vakfinin, bugüne kadar çok hayirli hizmetler gerçeklestirmis önemli bir gönüllü kurulus oldugunu ifade eden Erbakan, vakfin, babasi merhum Necmettin Erbakan'in iradesiyle, tavsiyesiyle kuruldugunu söyledi.

Vakfin, mazlumlarin ve ezilen insanlarin, dünya üzerinde imdadina yetistigini, faydasi için çaba gösterdigini anlatan Erbakan, söyle konustu:

"Bu ugurda sehitler vermis bir kurulusumuz. Bu nedenle bizlerin gönlündeki yeri, çok ayri bir yerdir. Bu nedenle de burada Istanbul'da hem de seçim bölgemizde genel merkezlerinin de bulunmasi hasebiyle bu yogunluga ragmen, telasa ragmen mutlaka gelip ziyaret etmemiz gerektigini düsündük ve ziyaret ettik. Tabii degerli baskanimiz Bülent Yildirim Bey de ev sahipligini gerçeklestirdiler. Sag olsunlar. Bundan sonra da IHH'nin bu hayirli hizmetlerinin devam etmesi ve muvaffak olmasi için dua ediyoruz. Bir kez daha ev sahipliginden dolayi çok tesekkür ediyoruz."

Bir gazetecinin seçimlerle ilgili sorusu üzerine Erbakan, söyle konustu:

"Tabii seçimler, milletimizin de açikça gördügü gibi milli ve manevi degerlere sahip çikanlarla maalesef bu degerlerle sorunlari olanlarin bir mücadelesi halinde. Milli savunma sanayinin, yerli savunma sanayinin gelismesini isteyen, Türkiye'nin tam bagimsizligini isteyen Cumhur Ittifaki'yla maalesef bu konuda süpheleri olan, bununla ilgili sikintilar yasayan bir cephenin mücadelesi halinde. Türkiye'de inanç özgürlügü alanindaki kazanimlarin korunmasini isteyen Cumhur Ittifaki ile maalesef Türkiye'yi tekrardan 28 Subat sürecinin karanliklarina döndürebilecek olan bir 7'li masanin mücadelesi halinde.

Türkiye'de istikrarli, güçlü bir yönetim olsun, böylece yeniden büyük Türkiye yolunda yürünsün isteyen Cumhur Ittifaki ile Türkiye'yi 8 basli bir yönetim sistemine, bir kaosa ve karmasaya sürükleyecek olan 7'li masanin mücadelesi halinde. Bu sebeple tabii ki milletimiz, feraset sahibi bir millet olarak her geçen gün Cumhur Ittifaki'na, Sayin Cumhurbaskanimiza ve Yeniden Refah Parti'mize destegini arttiriyor. Insallah 3 gün sonra 14 Mayis'ta da bunu sandiklar açildigi zaman görecegiz. Milletimiz insallah yeniden büyük Türkiye yolunda, milli ve manevi hassasiyetlere sahip ve Türkiye'yi 28 Subat'in karanliklarina, maceraya, kaosa sürüklemeyecek olan Cumhur Ittifaki'ndan yana tercihini kullanacaktir. Bundan yana bir süphemiz yok. Sahada da çalismalarimiz sirasinda da bunu her geçen gün artan bir düzeyde görüyoruz, müsahede ediyoruz. Insallah 14 Mayis seçimleri ülkemiz, milletimiz, devletimiz için hayirli olsun."

Büyük Istanbul Mitingi hakkinda yöneltilen soruya da cevap veren Erbakan, "Cumhur Ittifaki'nin bütün partilerinden katilimcilar, el ele, gönül gönüle geldiler ve 2 milyon insana yakin bir katilimla tarihi bir miting gerçeklestirildi. Biraz önce söyledigim temel prensiplere sahip çikan, Türkiye'ye sahip çikan milletimiz gerçekten de muazzam bir katilimla, muhtesem bir miting olmasina vesile oldu. 1991 yilinda merhum Erbakan Hoca'mizin, Milliyetçi Çalisma Partisi ve Islahatçi Demokrasi Partisi ile gerçeklestirdigi ittifakin slogani 'Inançli kadrolar omuz omuza' sloganiydi. O mitingde de bu sloganin hayata yansimasini, fiiliyata dönüsmesini gördük, müsahede ettik. Inançli kadrolar, inançli insanlar omuz omuza, ülkemize, devletimize, milletimize sahip çikmak için orada toplandilar. 14 Mayis için de gerçekten Cumhur Ittifaki açisindan çok umut veren, çok basarili bir miting oldu. Insallah bu mitingdeki havanin, atmosferin sandiga yansimasini da pazar günü görecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Böyle bir günde ziyaret etmesi gerçekten çok anlamli"

IHH Baskani Bülent Yildirim ise ziyaretinden dolayi Erbakan'a tesekkür etti.

Fatih Erbakan'i uzun yillardir tanidigini dile getiren Yildirim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çünkü hepimiz rahmetli Erbakan Hoca'mizin ögrencileriyiz. Yine kendisinin de söyledigi gibi bu vakif Erbakan Hoca'nin himayelerinde kuruldu ve bugüne kadar geldi. Böyle bir günde ziyaret etmesi gerçekten çok anlamli. Çünkü Israil, su anda Filistin'e saldirdi ve bombalama yapti. Birçok insanimiz orada kadin ve çocuklar sehit oldu. Erbakan Hoca demek, Kudüs demek. Benim ilk katildigim miting, Ayasofya mitingidir. Ikinci katildigim miting, yine Erbakan Hoca'min Kudüs mitingidir. Ayasofya, Kudüs birbirinden ayrilmaz. Bu dönemde insallah kendisini IHH'da görmüs olduk. Bizi ziyaret etti. Umarim bir gün birlikte yine Filistin'de de özgürce namaz kilacagimiz günleri yasariz. Ben kendisine çok tesekkür ediyorum. Allah kendisinden razi olsun."

- Erbakan'dan Akit'e ziyaret

Erbakan, daha sonra 27 Nisan'da çikan yangin nedeniyle zarar gören Küçükçekmece'deki Akit Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Is yerinin yakininda kurulan çadirda, Akit Medya Yönetim Kurulu Baskani Osman Nuri Karahasanoglu ve Akit Gazetesi Sorumlu Yazi Isleri Müdürü Ali Ihsan Karahasanoglu ile görüsen Erbakan, geçmis olsun dileginde bulundu.