Selçuk Üniversitesi isbirligiyle üretilen silahlar, TEKNOFEST Izmir'de tanitildiMustafa Güngör

Selçuk Üniversitesi isbirligiyle üretilen silahlar, TEKNOFEST Izmir'de tanitildiMustafa Güngör

IZMIR (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huglu Meslek Yüksekokulu Silah Sanayi Teknikerligi ögrencilerinin sanayi isbirligiyle ürettigi tüfek ve tabancalar, uzay, havacilik ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'de sergilendi.

Anadolu Ajansinin 9'uncu kez global iletisim ortagi oldugu ve Izmir Çigli Havaalani'nda bugün sona erecek festivalde, Selçuk Üniversitesinin standi da ilgi gördü. Stantta, üniversite-sanayi isbirligiyle üretilen tüfek ve tabancalar, meraklilarinin ilgisine sunuldu.

SÜ Huglu Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Abdulbaki Ulusoy, AA muhabirine, üniversitelerinin Huglu Av Tüfekleri Kooperatifi ve 13 firmayla yaptigi protokol kapsaminda üretilen silahlari, TEKNOFEST Izmir'e getirdiklerini ifade etti.

Üniversite-sanayi isbirligi konusunda örnek olduklarini vurgulayan Ulusoy, "Okulumuz son 3 yildir mini bir fabrika seviyesinde. Arastirma gelistirme çalismalarindan üretimine kadar biz de ögrencilerimizle aktif olarak üretimin her asamasinda rol aliyoruz." diye konustu.

Huglu Av Tüfekleri Kooperatifi Yurt Içi Satis Sorumlusu Selçuk Demirel de okulun Türkiye'de bir ilk oldugunu ve ögrencilerin staj yapma imkaninin yani sira mezun olduklarinda kolay sekilde is bulduklarini ifade etti.