Palo Alto Networks, Gartner raporunda tek saglayici SASE’de lider olarak gösterildiMehmet Kadir Kilinç- Palo Alto Networks Ag Güvenligi Ürünleri Kidemli Baskan Yardimcisi Anand Oswal: - "SASE, yazilim tanimli genis alan agi (SD-WAN) ile büyük ölçekte dagitilmis bir bulut hizmeti olarak güvenligi birlikte sunuyor"

Palo Alto Networks, Gartner raporunda tek saglayici SASE’de lider olarak gösterildiMehmet Kadir Kilinç- Palo Alto Networks Ag Güvenligi Ürünleri Kidemli Baskan Yardimcisi Anand Oswal:
- "SASE, yazilim tanimli genis alan agi (SD-WAN) ile büyük ölçekte dagitilmis bir bulut hizmeti olarak güvenligi birlikte sunuyor"

ISTANBUL (AA) - Palo Alto Networks, "Gartner Magic Quadrant for Single-Vendor SASE" (Tek Saglayici SASE) raporunda lider olarak gösterildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW), ilk kez yayinlanan "2023 Gartner Magic Quadrant for Single-Vendor SASE" raporunda tek lider olarak gösterildigini duyurdu. Palo Alto Networks hem uygulama yetkinligi hem vizyon bütünlügü anlaminda açik ara en yüksekte konumlandi.

Gartner, tek saglayici SASE çözümlerini yazilim tanimli WAN (SD-WAN), güvenli web ag geçidi (SWG), bulut erisim güvenlik aracisi (CASB), network güvenlik duvari ve Zero Trust Network Access (ZTNA) gibi çok sayida bütünlesik ag ve hizmet olarak güvenlik özellikleri sunan seçenekler olarak tanimliyor. Bu seçkiler bulut odakli bir mimari kullaniyor ve tek bir saglayici tarafindan sunuluyor.

Diger saglayicilarin simdiye dek sunduklari, ihtiyaç duyulan yetkinlikleri ve entegrasyonlari karsilamada eksik kaliyordu. Palo Alto Networks bu yetkinliklere sahip birlestirilmis Prisma SASE çözümünün yani sira gözlem yetenegi ve AIOps sunan Otonom Dijital Deneyim Yönetimi (ADEM) sayesinde bu alanda benzersiz bir konumda bulunuyor. Müsterilerin parçalanmis güvenlik ve ag altyapilarini konsolide etmelerine yardimci olurken tüm lokasyonlar, uygulamalar ve kullanicilar genelinde tutarli Zero Trust ag güvenligi sagliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Palo Alto Networks Ag Güvenligi Ürünleri Kidemli Baskan Yardimcisi Anand Oswal, bu degerlendirmenin pazar ihtiyaçlarina iliskin öngörülerinin bir kaniti olduguna inandiklarini bildirdi.

Prisma SASE'nin öngörüler sayesinde bugünkü benzersiz ve güvenilir konuma gelebildigini belirten Oswal, "SASE, yazilim tanimli genis alan agi (SD-WAN) ile büyük ölçekte dagitilmis bir bulut hizmeti olarak güvenligi birlikte sunuyor. Müsterilerimiz birlestirilmis SASE’nin dogru yaklasim oldugunu ve dagitilmis is gücünü tutarli bir sekilde güvence altina almalarina ve operasyonel sadeligi artirmalarina yardim ettigini söylüyorlar. SASE ayni zamanda her ölçekte yapay zeka destekli güvenlik sunmak için AI/ML’nin gücündü açiga ortaya çikariyor ve sirketlerin manuel ve reaktif IT operasyonlarindan tahmine dayali ve proaktif IT operasyonlarina geçmesine yardimci oluyor. Bu, çesitli noktasal çözümlerden olusan bir patchwork yaratmakla mümkün olamiyor." ifadelerini kullandi.

Westfield Kuzey Amerika Kidemli Baskan Yardimcisi ve ABD CIO’su Ken Ogami ise Zero Trust özellikli Prisma SASE durumlarindan, kullandiklari cihazlardan veya çalistiklari yerlerden bagimsiz olarak kullanicilari güvence altina alabilmelerini sagladigini kaydetti.

Palo Alto Networks'ün hem Gartner SSE hem Gartner SD-WAN Magic Quadrant raporlarinda lider olarak gösterilen tek saglayici konumunda bulundigunu aktaran Ogami, sunlari kaydetti:

"Dünyanin her yanindaki sirketler bulutu benimseyip operasyonlarini esi görülmemis bir hizla dijitallestirirken SASE de dönüsüm ve islerinin ölçegini büyütme çabalarinin kritik bir bileseni haline gelmis bulunuyor. Gartner Magic Quadrant raporunda su degerlendirmeye yer veriliyor: Sube teknoloji yiginlarini sadelestirmek isteyen sirketlerin tek saglayici SASE’ye ilgisinin arttigini görüyoruz. Bu durum, SD-WAN yatirimlari yapan ve projeyi güvenlik duvari, uzaktan erisim ve diger güvenlik yetkinliklerini içerecek sekilde genisleten sirketler açisindan dikkat çekiyor. Bu trend SSE’yi de kapsamaya basladi. Dolayisiyla, birçok alici, türünün en iyisi satin alma hareketlerinden her alanda türünün en iyisi olmasa bile tek bir saglayicinin tercih edildigi bir pozisyona geçecek."

Palo Alto Networks 8-9 Kasim'da sektörün en önemli SASE bulusmasi olan üçüncü geleneksel SASE Converge etkinligine ev sahipligi yapacak. Sanal ortamda düzenlenecek etkinlige katilacak teknoloji uzmanlari ileri AI/ML destekli SASE’nin, müsterilerin yüksek düzeyde dagitilmis ve bulut öncelikli bir pazar yerinin ölçegini, karmasikligini ve hizini karsilamalarina nasil yardimci oldugunu ele alacak. Kayitlar ise 13 Eylül’de baslayacak.