HUAWEI WATCH D ile tüm saglik kontrolleri bir aradaAbdulkadir Günyol- HUAWEI WATCH D, EKG verilerini kaydetmeyi ve aninda EKG raporlari olusturmayi destekleyen yüksek performansli sensör modülü ile donatildi

HUAWEI WATCH D ile tüm saglik kontrolleri bir aradaAbdulkadir Günyol- HUAWEI WATCH D, EKG verilerini kaydetmeyi ve aninda EKG raporlari olusturmayi destekleyen yüksek performansli sensör modülü ile donatildi

ISTANBUL (AA) - Huawei, CE Tibbi Cihaz Yönetmeligi sertifikasi ile onaylanan EKG ve tansiyon izleme özellikli ilk akilli saat olan yeni HUAWEI WATCH D'nin piyasaya sürüldügünü duyurdu.

Markadan yapilan açiklamaya göre, HUAWEI WATCH D, bilek tipi EKG ve ilk kez gerçek zamanli her yerde tansiyon izlemeyi mümkün kilarak, saglik izlemenin rahatligini tüketicilerin bileklerine getiriyor. HUAWEI WATCH D, tüketiciler için günlük saglik izleme ve günlük takip arkadasi olarak yeni bir seçenek sunuyor.

- Yenilikçi donanim, dogru tansiyon ölçümü

Tansiyon ölçümünün dogrulugu, geleneksel akilli saatlerde bilek üzerindeki sikilik ve takma pozisyonundan etkileniyor. HUAWEI WATCH D'nin yüksek çözünürlüklü basinç sensörü, geri besleme basinç kontrol devresi ve düsük akisli hava yolu sayesinde, hassas basinç ölçüm sistemi en fazla ±3mmHg basinç ölçüm hassasiyetiyle kullanicilarin her zaman ve her yerde tansiyon ölçmesine olanak taniyor.

Tansiyon takibine dogrudan erisim imkani veren özel islevsel dügmesi ve ana ekrana dönmek veya uygulama menüsüne erismek için bir ana ekran tusu bulunan saat, çift katmanli ergonomik hava yastigi içer basinç degisikliklerini dogru algilayarak hatasiz tansiyon ölçümüne olanak taniyor.

- Saglik personeli gibi çalisan akilli saat

HUAWEI TruBP Algoritmasi son 6 yildir gelistiriliyor ve 20'den fazla ilgili patentten olusuyor. Bu algoritma akilli ölçüm yardimi, tansiyon duyarliligi degerlendirmesi, özellikleri ve pozisyonu destekliyor. HUAWEI WATCH D, kullanicinin hareketsiz kalmasini istiyor ve el hareketini, bilek kas gruplarindaki kasilmalari tespit eden hareket sensörlerinin kullanilmasiyla, en dogru sonuçlarin saglanabilmesi için kan basinci izleme sirasinda kullanicinin eli 45 derecelik bir açiyla tutmasi konusunda rehberlik ediyor.

- En detayli ve dogru tansiyon ölçümü

Akilli hassas sensör, 0,01 mmHg ’ye kadar kalp ritim basinci degisikliklerini tanimlayabiliyor. 128Hz Basinç kontrol devresi, bir mikro pompa kullanarak hava akisini ayarliyor. Havayolu tasarimi, +/- 3 mmHG basinç dogrulugu ile sonuçlanan akiskan simülasyonuna dayaniyor.

Tansiyon, önce üst (sistolik) deger, ardindan alt (diyastolik) sayi ile milimetre civa (mmHg) birimleri cinsinden ölçüüyor. Normal tansiyon araliginda sistolik degerin 120'nin altinda ve diyastolik degerin 80'in altinda olmasi gerekiyor.

Açiklamada tansiyon degerleri ile ilgili, "Bir hastanede tansiyon ölçerken, doktorun '11’e 7 olarak' iletisim kurdugunu duymak yaygindir, bu da tansiyonunuzun normal aralikta oldugu anlamina gelir. Genelde son rakam atili sadelestirerek bu sonuçlarin iletisimi yapildigi için 110’a 70 ölçülen tansiyona 11’e 7 deriz." ifadeleri yer aldi.

HUAWEI WATCH D, her sabah kullanicinin tansiyonunu ölçmesini hatirlatacak akilli hatirlatma islevi ile donatildi. Hatirlatma islevi özellestirilebiliyor ve kullaniciya daha uygun bir zamanda veya doktorun gerekli gördügü araliklarda ölçümler alinabiliyor.

- Bilekteki saglik asistani, akilli saat yaziliminda önemli bir atilim

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"HUAWEI WATCH D sadece bir tansiyon sensörü veya kalp atis hizi izleme cihazi degildir. Saglik ölçümünün yani sira, bilimsel uyku izleme, tüm gün SpO2 izleme, cilt sicakligi algilama veya stres izleme gibi bir akilli saatin tüm özelliklerini destekleyen ve 70'ten fazla egzersiz modu ile donatilmis tam islevli bir akilli saattir. HUAWEI ayrica, HUAWEI WATCH D kullanicilarinin artik egzersiz sonuçlarini HUAWEI Health uygulamasindan son derece popüler egzersiz izleme uygulamasi ve toplulugu olan Strava ile paylasabileceklerini duyurmaktan mutluluk duyuyor. Veri paylasimi etkinlestirildikten sonra kullanicilar, HUAWEI akilli saatleri tarafindan toplanan verilerine Strava web sitesinden erisebilirler."

- Kalbinizi anlayan profesyonel EKG özellikleri

HUAWEI WATCH D, EKG verilerini kaydetmeyi ve aninda EKG raporlari olusturmayi destekleyen yüksek performansli sensör modülü ile donatildi. Ayrica HUAWEI WATCH D, anormal bir kalp atis hizi tespit edilir edilmez kullaniciya EKG ölçümleri yapmasini hatirlatan EKG izlemeyi de destekliyor. Akilli mod ile birlikte, kullanicilarin sik sik sarj etmek zorunda kalmadan sürekli olarak saatlerini takip kullanabilmelerini ve sagliklarini kesintisiz izlemelerini saglayan 7 günlük uzun pil ömrü sunuyor.

HUAWEI WATCH D, 1 yil uzatilmis garanti ve özel sarj cihazi ile birlikte HUAWEI Online Magaza üzerinde 8.999 TL fiyatla satisa sunuluyor. Ayrica Mart ayi sonuna kadar, Huawei Online Magazi’nda geçerli AWATCHD500HW kodlu kupon kullanilarak 500 TL degerinde sepette indirim saglanabiliyor.