Samsunspor, Avrupa arenasina çikma plani yapiyorFatih Mehmet Kürkçü- Teknik direktör Hüseyin Eroglu:"Dogru planlama ile hedefimiz yavas yavas Avrupa'dir"

Samsunspor, Avrupa arenasina çikma plani yapiyorFatih Mehmet Kürkçü- Teknik direktör Hüseyin Eroglu:"Dogru planlama ile hedefimiz yavas yavas Avrupa'dir"

SAMSUN (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasinda sahasinda Ankara Keçiörengücü'nü 4-1 yenerek sampiyonlugunu ilan eden Yilport Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Eroglu, ""Süper Lig'de sabirli bir sekilde ilk sene ilk 10 planimiz var. Sonra yavas yavas bunu kademeli olarak yükseltecegiz. Dogru planlama ile hedefimiz yavas yavas Avrupa'dir." dedi.

Eroglu, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenledigi basin toplantisinda, 11 yil sonra gelen sampiyonlugun kente katacagi çok sey oldugunu ifade etti.

Lig sürecinin devam ettigini ve önlerinde Altas Denizlispor karsilasmasi olduguna isaret eden Eroglu, "Son kalan maçlari kazanarak en yüksek puani toplamak istiyoruz. Bazi takimlar bir basariyi elde ettikten sonra ligle ilgili düsünceleri geri planda oluyor ve kaybetmeye basliyorlar. Denizlispor belki bu anlamda düstü ama Bodrumspor maçi da var, play-off'u ilgilendiriyor. Bizi son maçlari kazanmak ve en yüksek puani toplamak hedefindeyiz." diye konustu.

Samsunpor'un çok önemli basarilar elde edebilecegini belirten Eroglu, "Süper Lig'de sabirli bir sekilde ilk sene ilk 10 planimiz var. Sonra yavas yavas bunu kademeli olarak yükseltecegiz. Dogru planlama ile hedef yavas yavas Avrupa'yi yakalama. Baskanimizin vizyonunu biliyorsunuz; Samsunspor markasini Avrupa'da da tanitmak. Bu çok degerli olacaktir. Burada sabra ihtiyaç var. Su an Süper Lig'e çikacagiz, taraftarlarimizin desteklerine çok çok ihtiyacimiz var. Bu dolulugu her maçta yakalarsak, Süper Lig'de de çok keyifli maçlar oynanacaktir. Samsunspor her takim için zor bir deplasman olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Samsunspor'un Süper Lig'e çikmasinin kariyerinin en önemli basarilarindan biri oldugunu dile getiren Eroglu, "Çok heyecanliyim, çok mutluguyum, çok gururluyum. Sözümüzü tutmanin mutlugunu yasiyorum." ifadelerini kullandi.

Eroglu, takima yeni transferler konusunda ise sunlari kaydetti:

"Yukariya dogru yakaladigimiz bir ivmeden sonra Baskanimizla 1-1,5 aydir toplantilar yapiyoruz, Icra Kurulumuzla beraber. Sampiypnlugun erken olmasi bizim için avantaj oldu. Mayis'in 7'sinde mutlulugumuzu bir yasayalim, hep beraber kupayi alalim bunun keyfini sürelim. Bu arada biz planlamamiz dogrultusunda, kendi kadro mühendisligimizi yapma konusunda yavas yavas çalismaya basladik. Tabii ki lige çiktiktan sonra transferler de gelecek, kadromuzla ilgili planlama da yapacagiz. Transferler olacak ama bizim amacimiz Samsunspor'a deger katacak ve gelip son duragi olmayacak, bizimle beraber çikis yakalayacak ve buradan transfer yapacak oyuncular."

Takimin üçlü defansla oynatilmaya davam edilip edilmeyecegi konusundaki soru üzerine ise Eroglu, "Önümüzdeki sezonda iki-üç formasyon üzerinden planlarimizi yapacagiz. Oyuncularimizi buna adapte edecegiz." diye konustu.