Galatasarayli Kerem Aktürkoglu'nun hayali önce sampiyonluk sonra Avrupa'ya transfer:Emrah Oktay- "En yakin hayalim Galatasaray ile sampiyonluk yasamak, kupayi kaldirabilmek" - "Avrupa'da ülkemi, Galatasaray'i, ailemi temsil etmek istiyorum. Önümüzdeki 10 yilda kendimi Avrupa'nin 5 büyük kulübünden birinde görüyorum" - "(Kahramanmaras merkezli depremler) Biz sadece futbol oynuyoruz, sahaya çikiyoruz. Kendi performansimizi sergilemek, amacimizi gerçeklestirmek istiyoruz. Ancak futboldan, sampiyonl

Galatasarayli Kerem Aktürkoglu'nun hayali önce sampiyonluk sonra Avrupa'ya transfer:Emrah Oktay- "En yakin hayalim Galatasaray ile sampiyonluk yasamak, kupayi kaldirabilmek"
- "Avrupa'da ülkemi, Galatasaray'i, ailemi temsil etmek istiyorum. Önümüzdeki 10 yilda kendimi Avrupa'nin 5 büyük kulübünden birinde görüyorum"
- "(Kahramanmaras merkezli depremler) Biz sadece futbol oynuyoruz, sahaya çikiyoruz. Kendi performansimizi sergilemek, amacimizi gerçeklestirmek istiyoruz. Ancak futboldan, sampiyonl

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Futbol Takimi kaptanlarindan Kerem Aktürkoglu, hayalinin sari-kirmizili formayla sampiyonluk yasadiktan sonra Avrupa'nin en büyük 5 takimindan birinde oynamak oldugunu söyledi.

GSTV'ye açiklamalarda bulunan milli futbolcu, kariyeri, performansi, kaptanliga getirilmesi, takim arkadaslariyla iliskileri ve milli takimla ilgili düsünceleri hakkinda açiklamalar yapti.

Yakin ve uzun vadeli hayallerini paylasan Kerem, "En yakin hayalim Galatasaray ile sampiyonluk yasamak, kupayi kaldirabilmek. Ondan sonra hayaller hiçbir zaman bitmez. Avrupa'da ülkemi, Galatasaray'i, ailemi temsil etmek istiyorum. Önümüzdeki 10 yilda kendimi Avrupa'nin 5 büyük kulübünden birinde görüyorum. Oralarda oynamak istiyorum. Tabii olur mu olmaz bilmiyorum ama bunun için kendimi zorluyorum, çalisiyorum, çabaliyorum. Insallah o günleri de görürüz." dedi.

Genç futbolcu, babasinin kurdugu hayallerdeki etkisine deginerek, sunlari kaydetti:

"Ailemin benimle gurur duydugunu her an hissediyorum. Onlarin destegini hissetmedigim bir an yok. Babam sadece babam degil, hayat arkadasim, her seyim. O yüzden en çok babam için hayallerimi gerçeklestirmek istiyorum. Çünkü ilk profesyonel imza attigimda bana, 'Sen Avrupa'nin en büyük kulüplerinde oynayacaksin.' dedigini hatirliyorum. Bazen hayallerimden uzaklastigim zaman bile onun gözlerinde uzaklasmadigini görebiliyorum. Bana, 'Sen böyle düsünebilirsin ama benim düsüncem hiçbir zaman degismedi.' demistir. Hayallerimi gerçeklestirebilmeyi öncelikle babam, sonra da ailem için çok fazla istiyorum."


- "Insallah sampiyonlugu gögüsleyecegiz"

Kerem Aktürkoglu, taraftarlarinin destegiyle Süper Lig'de sampiyon olacaklarina inandigini dile getirdi.

Sampiyonluk yarisinda sari-kirmizili taraftarlarin destegine ihtiyaç duyduklarini aktaran Kerem, "Bizim itici gücümüz taraftarimiz. Onlar arkamizda oldugu zaman çok farkli oynuyoruz. Onlar bu süreçte her zaman bizi destekleyecek ve Galatasaray armasina asik insanlar olarak stadimizi dolduracaklardir. Insallah onlarla birlikte sampiyonlugu gögüsleyecegiz. Her maç oldugu gibi önümüzdeki maçlarda da bizleri desteklemeye devam edeceklerdir. Biz de onlara sezon sonu sampiyonluklarla bu destegin karsiligini veririz." ifadelerini kullandi.


- Zaniolo transferi

Kerem Aktürkoglu, ara transfer döneminde kadroya katilan Italyan yildiz Nicolo Zaniolo'nun kendileri için büyük bir firsat oldugunu belirtti.

"Zaniolo, çok büyük bir transfer." diyen Kerem, "Bizim için büyük bir firsat. Su an hepimiz için rekabet ortami olustu. Bu da sampiyonluk için önemli ve degerli. Herkes kendi sinirlarini zorlamak, daha iyisini ve fazlasini yapmak zorunda. Gerçekten çok güzel bir takim olustu. Sonradan gelenler bile bu uyum sürecini çok çabuk atlatabiliyor. Bence bize büyük bir katkisi olacak. Sampiyonlugun gelecegine inandigimiz için, sampiyonlukta büyük bir pay sahibi olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.


- "Futboldan, sampiyonluklardan çok daha degerli seyler var"

Kerem Aktürkoglu, Kahramanmaras merkezli 11 ili etkilen depremlerden sonra bölgeye yaptigi ziyareti anlatti.

Depremin ilk gününden itibaren takim arkadaslarinin bir seyler yapmak istedigini vurgulayan Kerem, sözlerini söyle sürdürdü:

"Enkazdan birilerini kurtarabilecek profesyonellige ya da güce sahip degilim. Orada birkaç insanla iletisime geçip, onlarin acilarina ortak olabilmek, biraz da olsa depremde yasadiklari travmadan uzaklasmalarini istedim. Benim gibi gelmek isteyen bir sürü arkadasim vardi ama o dönemde imkanlar kisitliydi, süreç saglikli degildi. Su an yaralari sariyoruz. Millet olarak böyle olaganüstü durumlarda çok güçleniyoruz. Bu sikintili süreçleri atlatabilecegimizi düsünüyorum. Insallah rabbim bir daha böyle günler yasatmasin, kayiplar olmasin. Allah, hayatini kaybedenlere rahmet eylesin, geride kalanlara sabirlar, yaralilara da sifalar versin."

Deprem bölgesinde karsilastigi insanlarin yüzündeki ufak bir gülümsemenin bile kendisini çok mutlu ettigini aktaran 24 yasindaki futbolcu, sunlari kaydetti:

"Futbol bizim ülkemizde birlestirici bir güç ve unsur. Televizyonda veya sosyal medyadan karsimiza çikiyor. Insanlar, deprem bölgelerinde çadirlarinda maçlari izlerken fotograflarini ve duygularini paylasabiliyorlar. Bu bile bizleri mutlu ediyor. Çünkü yasadiklari travmayi bir nebze olsun geçirebilmek çok büyük bir mutluluk. Biz sadece futbol oynuyoruz, sahaya çikiyoruz. Kendi performansimizi sergilemek, amacimizi gerçeklestirmek istiyoruz. Ancak futboldan, sampiyonluklardan, gollerden, asistlerden çok daha degerli seyler var. Insan hayati. Bence ön plana konulmasi gereken bir sey bu. Herkes anlamistir. Futbolcular ya da kulüpler arasinda kavgalar, kaoslar oluyor ama gerçek hayata baktigimiz zaman insan hayati kisa sürebiliyor. (Trabzonspor maçi) Inanilmaz bir galibiyet aldik, taraftarimiz çok mutlu oldu. Sabaha çok aci bir sekilde uyandik. Ne galibiyetimiz akillarda kaldi ne de mutlulugumuz. Christian Atsu, Adekugbe'nin çok yakin arkadasi. Onlar da müthis bir sevinçle galibiyeti kutladilar. Ertesi gün arkadasini kaybetti. Bunlar unutulmamasi gereken seyler. Bekli uzun süre ülkemiz böyle acilar görmeyecek ama bu yasadiklarimizi gerçekten unutmamamiz lazim. Insanlarimizin daha naif olmasi lazim. Tabii ki herkes tuttugu takimin sampiyon olmasini, futbolcusunun gol krali olmasini ister ama hayat sadece futboldan ibaret degil."

Depremler nedeniyle verilen aranin futbolcularin odaklanmasini zorlastirdigini dile getiren Kerem, "Deprem, genel olarak ülkemizi oldugu gibi, takimlari, futbolculari, hocalari da etkiledi. Çok zor bir sezon. Hem aralar çok fazla hem de yasadigimiz olaylar çok agir. O yüzden sadece sahaya, futbola odaklanmak biraz zor olabiliyor. Tabii profesyonel futbolculariz, odaklanmaktan baska çaremiz yok. O yüzden bu süreci, bu travmayi, bu felaketleri bir an önce kafamizdan atip odaklanmamiz gereken bir isimiz, amacimiz var. Zor da olsa bir sekilde adapte oluyoruz, olmak zorundayiz." diye konustu.


- Icardi ve Gomis ile iliskisi

Kerem, takimin santrforlari Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis ile ilgili degerlendirmede de bulundu.

Arjantinli yildiz Icardi ile oynadigi zaman çok rahat ettigini vurgulayan Kerem, "Tüm forvetlerimizle çok iyi anlasiyorum ama Icardi ile oyun tarzimiz birbirine benziyor. Topu aldigim zaman savunma arkasina kosuyor, o aldigi zaman ben kosuyorum. Birbirimizin ne yapacagini bu süreçte çok iyi anladik, kimyamiz, uyumumuz çok fazla." seklinde görüs belirtti.

Kadrodaki tüm futbolcularin uyum içinde olduguna deginen Kerem Aktürkoglu, "Dengeli ve iyi bir kadroya sahibiz. Giren çikan, oynayan oynamayan herkes, sahaya sonradan giren veya 5-10 maç oynamayan biri, ilk 11'e dahil oluyor ve hiç adaptasyon sorunu yasamadan çok iyi bir performans sergileyebiliyor. Takimdaslik bizim anahtar kelimemiz. Herkes birbiri için savasiyor, mücadele ediyor. Bu da sampiyonluk için en önemli noktalardan biri." ifadelerini kullandi.

Gomis'in ise kendisine agabeylik yaptigini vurgulayan Kerem, sunlari kaydetti:

"Saha içinde ve disinda sürekli benim ile iletisim halinde, sürekli benden beklentilerini söylüyor, neler yapmam gerektigini anlatiyor. Gelecek ile ilgili planlarimda nelerin olmasi gerektigini söylüyor. Gomis gerçekten çok büyük bir profesyonel, çok büyük bir efsane benim için. Çok büyük bir karakter, çok büyük bir futbolcu. Gomis ile oynarken de çok rahat ediyorum. Her zaman ne yapmasi gerektigini biliyor. Saha disinda da her zaman gençlere, Türk futbolculara çok iyi davraniyor. Bunun sonucunda biz de ona çok fazla saygi duyuyoruz. Kariyer anlaminda çok üst düzey seyler basarmis bir futbolcu ama egosuz. Bizlerle çocuk gibi eglenebiliyor, abi-kardes gibi iletisim halinde olabiliyoruz. Gomis belki bu süreçte daha az forma sansi buluyor ama bundan dolayi küsecek veya tavir alabilecek bir insan degil. Tam tersine takimi birlestiriyor. Bizi daha fazla motive etme konusunda çok çabaliyor. Gerçekten çok büyük bir etkisi var takim üzerinde."


- "Kaptanlik da hayallerim arasindaydi"

Kerem, takimdaki kaptanlardan biri oldugu için gurur duydugunu söyledi.

Kaptanlardan biri oldugunu ögrendigi gün uyuyamadigini anlatan Kerem, "Galatasaray'a ilk geldigim zaman büyük hayallerim vardi. Sampiyonluk yasayabilmek, efsaneler arasina girmek, kaptanlik rütbesine ulasabilmek benim için hayallerimin ötesindeydi. Hayallerimi tek tek gerçeklestirmeye devam ediyorum. Hayallerim hiçbir zaman bitmiyor, her zaman üzerine bir sey daha koyuyorum, bir not daha ekliyorum. Kaptanlik da hayallerim arasindaydi. Bunu gerçeklestirdim." ifadelerini kullandi.


- "Çok kiymetli futbolculara sahip bir milletiz"

Kerem, sari-kirmizili futbolcu Yunus Akgün'ün en iyi anlastigi arkadasi oldugunu aktardi.

Genç oyuncu üzerinden Türk futboluyla ilgili görüslerini dile getiren Kerem, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yunus'u çok seviyorum. Onun çok büyük seyler basaracagina, hem Galatasaray için hem de Türk futbolu için iyi seyler yapacagina inaniyorum. Biz gerçekten çok degerli, çok kiymetli futbolculara sahip bir milletiz. Hem Galatasaray hem de Türk futbolu olarak takim fark etmeksizin, biraz elestiri dozlarini minimuma indirmek gerekiyor. Hem takimlar hem de milli takim bazinda futbolculardan çok daha verim alabilecegimizi düsünüyorum. Ben psikolojik olarak kendimi çok güçlü tutabiliyorum. Yapisal anlamda insanlarin çok daha farkli kirilganliklari olabiliyor. Bu noktada duygulari ile hareket eden bir millet oldugumuz için bazi olumsuzluklarda tepkiler verebiliyoruz. Tepkiler bazen dozunda oluyor, bazen de asiriya kaçabiliyor ama genel anlamda su elestiri olayini biraz daha minimuma indirirsek hepimiz kazanacagiz."


- Milli takimin Avrupa Sampiyonasi'na gidecegine inaniyor

Kerem, formasini terlettigi A Milli Takim'in 2024 Avrupa Sampiyonasi'na (EURO 2024) gidecegine inandigini söyledi.

Geçen aylarda Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupasi'na gidememelerine deginen Kerem, "Katar'da olsaydik çok büyük basarilar elde edebilecek bir milli takim jenerasyonuna sahibiz ama olmadi. Dünya Kupasi'nda en son 2002'de yer aldik. Biraz uzak bir hayal gibi gözükmeye basladi ama bence bundan sonraki jenerasyonun büyük basarilar elde edebilecegini düsünüyorum. Simdi Avrupa Sampiyonasi elemelerine katilacagiz. Ben EURO 2024'e gidecegimizi düsünüyorum. O güce, takima sahibiz. Umarim gideriz. Avrupa Sampiyonasi'na gitmek bizim için bir basari olmamasi lazim. Sürekli bu kupalara gidip basarilar elde etmemiz gerekiyor. Gruptan çikabilmek en ufak bir örnek. Bu da aslinda bir basari degil bizler için. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir takimiz. Çeyrek final, yari finali EURO 2008'de yaptik neden bir daha olmasin. Ben milli takim için çok umutluyum. Basarilar gelecegine inaniyorum. Insallah basari skalasini genisletecegimizi düsünüyorum." diyerek sözlerini tamamladi.