Rusya: Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerine uzun menzilli füzelerle saldiri düzenledikAli Cura

Rusya: Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerine uzun menzilli füzelerle saldiri düzenledikAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, gece Ukrayna'da askeri sanayi tesislerine yönelik denizden ve havadan uzun menzilli füzelerle saldiri düzenleyerek mühimmat, silah ve askeri teçhizat üreten isletmelerin çalismalarini aksattiklarini bildirdi.

Konasenkov, Rus ordusunun Ukrayna'da savastaki eylemlerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Donetsk yönünde Bahmut (Artyömovsk) sehrinin bati kisminda Rus saldiri müfrezelerinin Ukrayna birliklerini etkisiz hale getirdigini kaydeden Konasenkov, Rus hava indirme birliklerinin saldiri müfrezelerinin eylemlerini destekledigini ve Ukrayna birliklerini kanatlarda sikistirdigini ifade etti.

Donetsk bölgesindeki Kalinovka, Çasov Yar, Nikolayevka ve Stupoçki'de Ukrayna askerlerine yönelik saldirilar gerçeklestirildigini aktaran Konasenkov, son bir gün içinde bu bölgede Rus savas uçaklarinin 6 sorti yaptigini, topçu birliklerinin 64 atis gerçeklestirdigini dile getirdi.

Konasenkov, söz konusu bölgede 330'a yakin Ukrayna askerini etkisiz hale getirdiklerini ileri sürdü.

Bu gece Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerini vurduklarini kaydeden Konasenkov, "Rusya Silahli Kuvvetleri, Ukrayna'nin askeri sanayi tesislerine denizden ve havadan firlatilan uzun menzilli silahlarla grup füze saldirisi gerçeklestirdi. Saldiri, hedefine ulasti. Belirlenen tüm nesneler vuruldu. Ukrayna askeri birlikleri için mühimmat, silah ve askeri teçhizat üretimi yapan isletmelerin çalismalari aksatildi." seklinde konustu.