Rusya: Ukrayna'da denizden firlatilan uzun menzilli silahlarla hedefleri vurdukAli Cura

Rusya: Ukrayna'da denizden firlatilan uzun menzilli silahlarla hedefleri vurdukAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, gece denizden firlatilan uzun menzilli silahlarla yogun saldirilar sonucu Ukrayna askeri birliklerinin konuslandigi hedeflerin vuruldugunu bildirdi.

Konasenkov, Rus askeri birliklerinin Ukrayna'da savastaki eylemlerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Gece saatlerinde Ukrayna ordusunun rezerv birliklerinin konuslandigi noktalara denizden firlatilan yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlarla yogun saldiri yapildigini belirten Konasenkov, "Saldiri hedefine ulasildi. Belirlenen tüm nesneler vuruldu. Ukrayna Silahli Kuvvetleri deniz piyadeleri birliklerinin çatisma alani bölgesindeki ilerlemesine izin verilmedi." ifadelerini kullandi.

Donetsk yönünde Artyömovsk (Bahmut) sehrinde Rus saldiri müfrezelerinin kuzeybati, güneybati ve batida 4 mahalleyi kontrolü altina aldigini kaydeden Konasenkov, hava indirme birliklerinin Ukrayna birliklerini sehrin kuzey ve güney tarafinda sikistirdigini, saldiri müfrezelerine yardim ettigini dile getirdi.

Hava, muharebe taktik ve topçu birliklerinin Stupoçki, Çasov Yar ve Kalinina yerlesim birimlerinde Ukrayna askerlerini vurdugunu anlatan Konasenkov, bir günde bu bölgede Rus savas uçaklarinin 4 sorti yaptigini ve 59 topçu atisi gerçeklestirildigini belirtti.

Konasenkov, "400'den fazla Ukrayna askeri ve parali savasçi, 2 piyade savas araci, 6 zirhli araç, 4 otomobil, D-20 ve D-30 model obüs, Gvozdika kundagi motorlu obüs etkisiz hale getirildi." dedi.