RTÜK'ten Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve üst sinirdan idari para cezasiIsa Toprak

RTÜK'ten Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve üst sinirdan idari para cezasiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV'ye iki ayri programdaki yayin ihlalleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve üst sinirdan idari para cezasi verdi.

RTÜK'ten yapilan açiklamaya göre, haftalik olagan toplantida Halk TV hakkindaki iki farkli izleme raporu gündeme alindi.

Kanalda 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafindan Ankara'da Emniyet Genel Müdürlügü önünde gerçeklestirilen saldiriya yönelik kullanilan ifadelerin, "Yayincilik hizmetleri terör eylemini, faillerini ve magdurlarini terörün amaçlarina hizmet edecek sonuçlar doguracak sekilde sunamaz." hükmünü ihlal ettigi gerekçesiyle Halk TV'ye üst sinirdan para cezasi ve 5 kez program durdurma yaptirimi uygulanmasi kararlastirildi.

Kanaldaki Haber Masasi programinda da bir konugun Kültür ve Turizm Bakanliginin FETÖ'yü savunan bir filmin 60. Altin Portakal Film Festivali'nde gösterilmesine tepki olarak destegini çekmesine iliskin kullandigi ifadelerin de "dayanaktan yoksun olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlayici ve töhmet altinda birakici" sekilde yayincilik ilkelerini ihlal ettigine hükmedildi ve Halk TV'ye idari para cezasi uygulanmasina karar verildi.