Paris'te "tahtakurusu istilasi" 2024'te olimpiyatlarin yapilacagi kentte endiseye yol açtiAlaattin Dogru

Paris'te "tahtakurusu istilasi" 2024'te olimpiyatlarin yapilacagi kentte endiseye yol açtiAlaattin Dogru

ANKARA (AA) - Fransa'nin baskenti Paris'te hemen her yerde görülen tahtakurulari, 2024'te Olimpiyat Oyunlari'na ev sahipligi yapacak kentte endiseleri arttirdi.

Ülke basinindaki haberlere göre, Paris'te yataklarin yani sira, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakurulari, hükümeti rahatsiz edecek kadar büyüyen bir konu oldu.

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, RTL radyosuna yaptigi açiklamada, Kovid-19 salginiyla mücadelede oldugu gibi haserelerle mücadeleyi de öncelediklerini söyledi.

Veran, Paris'teki tahtakurularinin iklim degisikligi nedeniyle çogaldigini ileri sürdü.

Yabanci basinin konuyu gündemine tasimasi nedeniyle sorunun büyük gibi gözüktügünü savunan Veran, hükümetin kararli bir sekilde konuyu çözüme kavusturacagini aktardi.

Sosyal medyaya da yansiyan çok sayida görüntüde tahtakurularinin Paris'te hemen her yerde görülmesi nedeniyle kent sakinleri ve esnaf gelecek yil burada düzenlenecek olimpiyat organizasyonlarinin olumsuz etkilenmesinden endise ediyor.

Uluslararasi basinda da sik sik haber konusu olan Paris'teki tahtakurusu "istilasi" yüzünden muhalefet "ülkenin imajinin zarar gördügü" gerekçesiyle hükümeti elestirdi.

Sag ve sol milletvekilleri, yillar öncede bu soruna dikkati çektiklerini belirterek, hükümeti meseleyi göz ardi etmekle suçladi.

- Model Adriana Lima da tahtakurularindan yakindi

Diger yandan Paris Moda Haftasi'na katilmak için Paris'e gelen ünlü model Adriana Lima da, Paris'teki tahtakurularindan yakindi.

Lima, Instagram hesabindan bir resmini "Ipucu... tahtakurulari" ifadesi ve gülücük emojisiyle paylasti.

Tahtakurusu sorunu ülke gündeminden düsmezken, iktidar kanadi dün, mücadeleye yönelik aralikta Meclise yasa tasarisi sunacagini duyurmustu.