ÖZEL HABER GÜNDEMI / 29 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 29 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Tarimdaki yeni düzenlemeler Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin degerlendirilmesini saglayacak

- Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birligi Genel Baskani Mehmet Ali Ünal:

- "Yapilan düzenlemeyle gündeme gelen sözlesmeli üretimin yayginlastirilmasi, hem üreticinin hem tüketicinin korumasi açisindan çok güzel bir uygulamanin baslangici"

- "Türkiye'nin bir kisminda büyük bir problem olan bölünemeyen arazilerin tarimsal üretime bir sekilde kazandirilmasi, ekilmeyen yer kalmayacak olmasi yönüyle son derece önem teskil etmektedir"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- Istanbul'un kentsel dönüsümü 10-20 yil sürebilir

- AYIDER Baskani Melih Tavukçuoglu:

- "Olasi Istanbul depreminde, 1999'dan sonra yapilan binalarda çok büyük problemler yasayacagimizi düsünmüyorum. Insanlarimiz bu binalardan sag çikarlar. Ancak 40-50 yillik binalarda bunu söylemek mümkün degil"

- "Nasil ki deprem bölgesinde devletimiz inisiyatif aldi, ikinci aya girmeden 50 bin konutun ihalesi yapilip, insaata baslandiysa kentsel dönüsümü de bu sekilde yapariz. Parayi devletimiz bulsun biz müteahhitleri davet etsin, 'yapacagin yer burasi, hadi basla' dedigi anda 10-20 yil arasinda Istanbul'u yenileriz"

(Semra Orkan/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


3- Atatürk Yüksek Kurumundan deprem bölgesindeki akademisyen ve ögrencilere proje destegi

- Deprem bölgesindeki üniversitelerin insan kaynaginin bölgede kalmasini saglamak amaciyla 31 Mart itibariyla "Deprem Bölgesindeki Arastirmacilar Için Proje Özel Çagrisi" baslatilacak

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Baskani Prof. Dr. Yüksel Özgen:

- "Bu proje ilanimiz, sosyal bilimlerde görev yapan akademisyenleri ilgilendiriyor. Sosyal bilimlerden bize müracaat eden tüm akademisyenlere, arastirmacilara bu imkani saglamayi düsünüyoruz"

(Isa Toprak/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


4- Kahramanmaras'ta bugday tarlalarina yuvarlanan kayalar depremlerin etkisini gösteriyor

- Pazarcik ilçesinde yasayan Ali Sanlidag:

- "Tarlada kayalari görenler saskinlik yasadi. Bundan sonra tarla sahipleri birlikte çalisip taslari kirarak temizleyecek"

- "Kayalar tarlalarin kenarlarindaki ceviz agaçlarini da kökünden kopardi. Ben 70 yasindayim, daha önce böyle bir afet görmedim"

(Mesut Karaduman-Gökhan Balci/Kahramanmaras) (Fotografli-Görüntülü)


5- Kök hücre tedavisiyle felçli hayvanlar da ayaga kalkiyor

- Insanlarin yani sira hayvanlara da iyilesmesi güç hastaliklarla mücadelede sifa kaynagi olan kök hücre tedavisi, felç, çoklu organ yetmezligi, göz hastaliklari, iyilesmeyen yara, yanik ve kiriklar, kireçlenme, eklem ve deri rahatsizliklari gibi birçok saglik sorununu hizla çözüme kavusturuyor

- Veteriner Cerrah Doç. Dr. Cem Perk:

- "Tedavide felçli hayvanlarda yüzde 60-70 basari elde ediyoruz. Eklemle ilgili problemlerde neredeyse yüzde 90-100'e yakin mükemmel iyilesmeler oluyor"

(Elif Küçük/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


6- Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde sampiyon yarin belli olacak

- 2-2'lik esitligin oldugu final serisinde Buz Beykoz ve Buzadam yarin besinci maçta karsi karsiya gelecek

- Buz Beykoz Hokey Takimi Basantrenörü Eray Atali: "Ligdeki performansimizin daha fazlasini final maçinda sergileyip, buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz"

- Buzadam Hokey Takimi Basantrenörü Sergey Kochetkov: "Ayni sekilde devam edecegiz ve insallah finali kazanacagiz"

(Bozhan Memis/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.