Polis teskilatinin kurulus yil dönümü dolayisiyla Cebeci Sehitligi'nde tören düzenlendi Aykut Karadag,Sertaç Bulur- Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas ve beraberindekiler, sehit mezarlarina karanfil birakti

Polis teskilatinin kurulus yil dönümü dolayisiyla Cebeci Sehitligi'nde tören düzenlendi Aykut Karadag,Sertaç Bulur- Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas ve beraberindekiler, sehit mezarlarina karanfil birakti

ANKARA (AA) - Emniyet teskilatinin 178. kurulus yil dönümü dolayisiyla Cebeci Polis Sehitligi'nde tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas'in sehitlik anitina çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Tören mangasinin saygi atisi sonrasi sehitlik ani defterini imzalayan Aktas, sehitlerin manevi huzurunda olmanin onur ve gururunu yasadiklarini söyledi.

Sehitlerin yazdiklari kahramanlik destaniyla sadece necip Türk milletinin gönlünde yer almakla kalmayip her türlü tehdide karsi verdikleri mücadeleyle de birlik ve beraberligi sagladigini ifade eden Aktas, sunlari kaydetti:

"Devletimizin bekasi, milletimizin huzur ve güvenligi için gösterdiginiz fedakarlik hiç süphesiz ki 85 milyon için emsalsiz bir gurur kaynagidir. Her türlü ser odagina karsi tek yürek halinde emanetlerinize sahip çikmayi görevlerin en büyügü saymaya devam ederken bu ugurda ödediginiz bedele layik olmanin sorumlulugunu da üzerimizde her daim hissetmekteyiz. Sanli tarihinden aldigi güçle 178 yildir aziz milletimizin daima yaninda ve emrinde olmayi bir gurur vesilesi sayan Emniyet teskilatimiz, ülkemizin dört bir yaninda her türlü ser odaginin kabusu olmakta kararlidir."

Konusmanin ardindan Kur'an-i Kerim okundu ve dua edildi.

Sehitlikteki tören, Aktas ve beraberindekilerin sehit mezarlarina karanfil birakmasiyla sona erdi.

Bu arada, Gölbasi ve Karsiyaka mezarliklarindaki sehitliklerde de anma programi düzenlendi. Haci Bayram Veli Camisi'nde de mevlit okutuldu.

Törene, Polis Akademisi Baskani Yilmaz Çolak, emniyet genel müdür yardimcilari, baskanlar, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yilmaz ile sehit yakinlari ve çok sayida personel katildi.