Burdur'da esini av tüfegiyle öldüren sanigin yargilanmasi sürüyor Bilal Altiok

Burdur'da esini av tüfegiyle öldüren sanigin yargilanmasi sürüyor Bilal Altiok

BURDUR (AA) - Burdur'da esini is yerinde av tüfegiyle öldüren sanigin yargilanmasina devam edildi.

Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmada taraflarin avukatlari ile öldürülen Nurcan S'nin yakinlari hazir bulundu.

Durusmaya tutuklu sanik Serhan S. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

- "Yayin yasagi talebine ret"

Sanik Serhan S. savunmasini yazili vermeyi talep etti. Sanik vekili da savunmasinda "durusmanin kapali yapilmasini ve yayin yasagi" getirmesini talebinde bulundu.

Iddia makami ve müsteki avukatlari da talebin reddedilmesini heyetten istedi.

Mahkeme heyeti, durusmada kamu güvenliginin tehlikeye düsmesi ve genel ahlaka aykiri durum bulunmadigindan sanik vekilinin talebinin reddedilmesine karar verdi.

Maktulün yakinlari da sanigin en agir cezayla cezalandirilmasini ve sikayetçi olduklarini animsatti.

Iddia makami da durusmada verdigi mütalaada, sanik Serhan S'nin "ese karsi kasten öldürme" ile maktulün kardesine yönelik eyleminde ise "kasten öldürmeye tesebbüs" suçlarindan cezalandirilmasini kaydetti.

Müsteki avukatlari mütalaaya itiraz edeceklerini, sanigin eylemlerinde "tasarlama" oldugunu vurguladi.

Durusmada dinlenen bir tanik da cinayeti gördügünü, sanigin is yerine girdiginde esine "Ben sana demedim mi?" dedikten sonra ates ettigini anlatti.

Mahkeme heyeti, sanik Serhan S'nin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Müsteki avukati Süleyman Kesici, adliye önünde gazetecilere, olayin üstünden bir yil geçtigini ve kararin çikmadigini söyledi.

Durusmanin basina kapali yürütülmesinin fayda yerine toplumun zararina olacagini ifade eden Kesici, bir can gittigini, bir annenin ve bir kadinin canindan oldugunu aktardi.

Kesici, bir sonraki celsede sanigin en agir cezayla cezalandirilmasini ümit ettiklerine dikkati çekerek, "Sanik tarafinin iddialari somut bir delile dayanmiyor ve havada kaliyor. Daha önce dediler ki 'akil sagligi yerinde degildir" zaten bundan dolayi yargilama uzadi. 'Akil sagliginin yerinde oldugu ve suç islemeye yönelik ehliyetinin tam oldugu' yönünde uzman doktor raporu oy birligiyle geldikten sonra artik son çare olarak 'aldatti' savunmasini yapiyorlar. Biz bu savunmayi kabul etmiyoruz. Sanigin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi alacagini ve her iki müvekkilimize karsi 'tasarlayarak öldürmeye tesebbüs' suçlarindan cezalandirilacagina inaniyoruz." diye konustu.