BM Güvenlik Konseyi'nden Libya seçimleri için üst düzey komisyon kurulmasina destekSerife Çetin

BM Güvenlik Konseyi'nden Libya seçimleri için üst düzey komisyon kurulmasina destekSerife Çetin

BIRLESMIS MILLETLER (AA) - Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily'nin ülkede seçimlerin yapilmasina yardimci olmak için üst düzey komisyon kurulmasi önerisini destekledi.

BMGK Baskani tarafindan yapilan yazili açiklamada, seçim sürecinin "katilimci ve temsilci" olmasi gerektigine dikkati çekilirken, ayni zamanda anayasal temel ve seçim kurallarinin tamamlanmasi gerektigi kaydedildi.

Açiklamada, tüm Libyali taraflarin kabul edecegi bir sonuç elde edilmesi için bu adimlarin gerekli olduguna isaret edilirken, tüm taraflara Bathily'nin çabalarina destek verme çagrisi yapildi.

Bu çerçevede tüm Libyali kurumlara isbirligi çagrisi yapilan açiklamada, sivil toplum örgütlerinin özgür sekilde hareket etmesinin önemli oldugunun alti çizildi.

Açiklamada, "BMGK, Bathily'nin seçimler için üst düzey komisyon kurulmasi önerisini cesaretlendirici buluyor. Bu komisyonun tüm taraflarca elde edilen ilerlemeyi destekleyecegi ve taraflari bir araya getirecegi degerlendiriliyor. " ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, BMGK'nin Libya'da baris, istikrar, güvenlik ve siyasi dönüsümü tehdit eden kisi ve kuruluslarin yaptirim listesine eklenebilecegi uyarisinda bulunuldu.