Samsun Devlet Opera ve Balesi "Bu Vatan Bizim" adli konser verecekMehmet Kumcagiz

Samsun Devlet Opera ve Balesi "Bu Vatan Bizim" adli konser verecekMehmet Kumcagiz

SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Çanakkale'den bugüne 108. Yil" etkinlikleri kapsaminda "Bu Vatan Bizim" konseriyle sanatseverlerin karsisina çikacak.

SAMDOB'un açiklamasina göre, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla düzenlenen konser, Atatürk Kültür Merkezi Aydin Gün Salonu'nda gerçeklestirilecek.

"Bu Vatan Bizim" eseri, Kivanç Tepe tarafindan Atatürk ve silah arkadaslari ile Milli Mücadele sirasinda sehit olan askerler anisina bestelendi. "Yasamaz Ölümü Göze Almayan", "Bir Hilal Ugruna", "Kendini Tarihe Verenler" adli üç bölümden olusan eserin kompozisyonlari Orhan Saik Gökyay, Necmettin Halil Onan, Mehmet Akif Ersoy, Nazim Hikmet gibi ünlü sairlerin siirlerindeki dörtlüklerden olusuyor.

Kivanç Tepe'nin orkestra sefligini yapacagi konserde, mezzosoprano Ceren Mirza Küçük, tenor Bilal Dogan ve bas Özgür Aslan solist olarak yer alacak. Koro sanatçisi Sahan Gürkan'in anlatici rolünü üstlendigi konserin koro sefligini ise Raushan Baigulakova yapacak.

Seçil Küçükçelebi'nin baskemanci olarak yer aldigi konser, 18 Mart Cumartesi saat 20.00'de baslayacak.