Malezya, BM'yi Mescid-i Aksa baskinindan ötürü Israil'den hesap sormaya çagirdiNuri Aydin

Malezya, BM'yi Mescid-i Aksa baskinindan ötürü Israil'den hesap sormaya çagirdiNuri Aydin

ANKARA (AA) - Malezya Basbakani Enver Ibrahim, Birlesmis Milletler (BM) ve uluslararasi toplumu Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldiran Israil'den hesap sormaya çagirdi.

Ibrahim, Twitter'dan yaptigi paylasimda, "Malezya, uluslararasi toplumu, özellikle de Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi'ni, Israil'in isledigi suçlardan sorumlu tutmaya, hesap sormaya ve gözaltina alinan Filistinlilerin derhal serbest birakilmasini saglamaya çagiriyor." ifadesini kullandi.

Uluslararasi toplumun, baris ve istikrar için Israil'e provokatif eylemlerini ivedilikle durdurmasi çagrisi yapmasi gerektigini belirten Ibrahim, "Malezya'nin Filistin halkiyla dayanisma içinde olmaya devam edecegi ve Kudüs'ün Müslümanlarin kutsal mekani oldugunu yineledigini" kaydetti.

Israil güçlerinin, iki gündür Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere karsi siddet kullanarak müdahale etmesi, isgal altindaki Dogu Kudüs ve bölgede tansiyonu yükseltmisti.

Fanatik yerlesimcilerin Yahudilerce kutsal "Pesah Bayrami" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskin düzenleme ve burada kurban kesme çagrilari üzerine teravih namazinin ardindan Filistinliler, Aksa'daki Kible Mescidi'ne siginmisti.

Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledigi baskin sirasinda, Kible Mescidi'ndeki Filistinlilere siddet kullanarak müdahale ettigi ve buradakileri darbettigi görüntüler uluslararasi tepkiye yol açmisti.

Israil polisi, Kible Mescidi'nde ibadet edenlere göz yasartici gaz, kauçuk kapli mermi ve cop kullanarak müdahale etmis, kutsal mabedi adeta savas alanina çevirmisti.

Kible Mescidi'ne siginan 400'den fazla Filistinli gözaltina alinmisti.