MHP'li Yalçin: "Izmir'de IP'in aday açiklamasi sark kurnazligidir"Esin Isik

MHP'li Yalçin: "Izmir'de IP'in aday açiklamasi sark kurnazligidir"Esin Isik

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskan Yardimcisi Semih Yalçin, IYI Parti'nin, Izmir'de belediye baskani adayi açiklamasini, "hem halki hem de zillet ortaklarini aldatmaya dönük basit bir sark kurnazligi" olarak nitelendirdi.

Yalçin, yaptigi yazili açiklamada, "CHP çigirtkani muhalif TV kanallarinin sahip ve sorumlularinin, gördükleri iktidar rüyasindan, zillet ittifakinin seçimlerde ugradigi hezimete ragmen uyanamadigini" ifade etti.

MHP'li Yalçin, ekonomi basta olmak üzere hemen her konuda karanlik ve karamsar tablolar çizilerek, halk arasinda panik ve ümitsizligin körüklendigini ileri sürdü.

CHP'nin ise kendi derdine düstügünü belirten Yalçin, "CHP kurmaylari ve sözcüleri, fiilen dagilmis görünen zillet ittifaki üyeleriyle IP'leri koparmamak için çatismaci siyasetten uzak durma telasindadir." degerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, yerel seçimler sirasinda desteklerini yeniden kazanmak için zillet ittifakinin üyeleriyle gerginlik çikarmama, kavgaya tutusmama derdinde oldugunu iddia eden Yalçin, su görüsleri paylasti:

"CHP, seçim maglubiyetinin basmimari Kemal Kiliçdaroglu'nu tavsan genel baskan adaylarinin arkasina saklayarak güçlendirme ve kurultaydan galip çikarma stratejisini firesiz, kayipsiz uygulama çabasindadir. Sayin Kiliçdaroglu'nun, 2024 Mart'inda bir seçim tokadi daha yemeden sahne-i siyaseti terk etmeyecegi simdiden belli olmustur.

IP basta olmak üzere zillet ittifakinin bilesenleriyse gelecekteki pazarlik masasinda ellerini güçlü tutmak için seçim maglubiyetinin bütün suçunu umarsizca, fütursuzca CHP'ye yüklemektedir. CHP disindakiler, agir siyasi yenilginin vebalini üzerlerine almadiklari gibi, 'ittifak sisteminden vazgeçtik' diye kamuoyunun gözünü boyama, cambaza baktirma cinligini de elden birakmamaktadir. Mesela CHP'nin güçlü oldugu ve destege ihtiyaç duymayacagi Izmir'de, IP'in belediye baskani adayi açiklamasi, hem halki hem de zillet ortaklarini aldatmaya dönük basit bir sark kurnazligidir."

Meselenin arkasinda, ince çikar hesaplarinin ve balli belediye pastasindan pay kapma planlarinin oldugunu ileri süren Yalçin, "Hepsi de pekala bilmektedir ki zillet baglasiklari birbirine siki sikiya tutunmadan hiçbir metropol kentte, hiçbir büyük sehirde belediye baskanligi kazanilmasi mümkün degildir." iddiasinda bulundu.