MHP Genel Baskani Bahçeli'den Nevruz Bayrami mesaji:Esin Isik- "Bahari karsiladigimiz bu seneki Nevruz Günü'nde kalplerimiz yasli, gözlerimiz yasli, gönüllerimiz buruk olsa da Türkiye'yi yeni bastan ihya ve imar etme gayemiz, tipki demir daglari eriten tarihi irade kadar kudret ve kuvvet içermektedir" - "CHP ile HDP'nin, ertelenmis bulusmasini Nevruz Günü gerçeklestirmesi, hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birligi içinde oldugunun üzeri karalanmis çirkin resmidir"

MHP Genel Baskani Bahçeli'den Nevruz Bayrami mesaji:Esin Isik- "Bahari karsiladigimiz bu seneki Nevruz Günü'nde kalplerimiz yasli, gözlerimiz yasli, gönüllerimiz buruk olsa da Türkiye'yi yeni bastan ihya ve imar etme gayemiz, tipki demir daglari eriten tarihi irade kadar kudret ve kuvvet içermektedir"
- "CHP ile HDP'nin, ertelenmis bulusmasini Nevruz Günü gerçeklestirmesi, hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birligi içinde oldugunun üzeri karalanmis çirkin resmidir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "CHP ile HDP'nin, ertelenmis bulusmasini Nevruz Günü gerçeklestirmesi, hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birligi içinde oldugunun üzeri karalanmis çirkin resmidir. Baharimizi kisa dönüstürmek için yan yana gelenler, 14 Mayis'ta milli iradenin ihtisamiyla tasfiye ve telin edileceklerdir." degerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Nevruz Bayrami dolayisiyla yaptigi açiklamada, son bir asrin en büyük felaketi olan 6 Subat 2023 tarihli Pazarcik ve Elbistan merkezli depremler ile Adiyaman ve Sanliurfa'daki sel ve taskinlarin, milleti sarstigini ve aciya bogdugunu animsatti.

Türk milletinin, karsisina çikan dogal zorluklari ve dogal olmayan çetin engelleri hep birlikte asma iradesi göstererek direncini, dirayetini ve metanetini azami düzeyde sergiledigini belirten Bahçeli, "bugüne istikrar, yarina huzur" telakkisinin, "hep birlikte basarma" kararliligiyla taban ve temel buldugunu, "milli birlik ve kardeslikle hep birlikte yasama" tercihinin, kahraman ecdadin ve sanli tarihin ihmal ve inkar edemeyecegi kutsal bir emaneti olarak maseri vicdana yerlestigini dile getirdi.

Devlet Bahçeli, felaketlerin derin yaralarini sarmak, kayiplarin izdirap veren izlerini silmek amaciyla "yeni yüzyilda yeni bir hayat ve Türkiye'yi hep birlikte kurma" seferberliginin, bütün imkanlar esliginde harekete geçtigini, bu süreçte devletin milletiyle el ele verdigini, "her seyden önce Türkiye" ahlak ve erdeminin öne çiktigini, öncü ve önder bir boyut kazandigini ifade etti.

Türkiye ve Türk milletinin sevdalarinin burçlari oldugunu, "önce ülkem ve milletim" kavrayisinin hayata, hadiselere ve siyasete bakislarinin ana fikri oldugunu vurgulayan Bahçeli, söyle devam etti:

"Bizim nazarimizda 85 milyon Türk vatandasimiz, büyük Türkiye'nin sah damari, sahbaz dimagidir. Ülkemiz hiçbir soruna, hiçbir ayak bagina, hiçbir dayatmaya kuskusuz boyun egmeyecektir. Yikintilar arasindan güvenli, dayanikli, insanca yasama müzahir konutlar, bir yil içinde hak sahiplerine, insalari tamamlanarak mutlaka teslim edilecektir. Bu taahhüt, cumhurun bizzat ulasacagi hedefidir. Kardesligimizin ikram ve itibari, agir meselelerin üstesinden gelmek için yegane güç kaynagimizdir.

Bahari karsiladigimiz bu seneki Nevruz Günü'nde kalplerimiz yasli, gözlerimiz yasli, gönüllerimiz buruk olsa da Türkiye'yi yeni bastan ihya ve imar etme gayemiz, tipki demir daglari eriten tarihi irade kadar kudret ve kuvvet içermektedir."

Nevruz'un, asirlar boyunca Türk cografyalarinda birlik, dirlik, baris ve huzuru sembolize eden müstesna bir günün adi oldugunu animsatan Bahçeli, bugünkü sikintili günlerde Nevruz'un gerçek mana ve mesajina çok ihtiyaç bulundugunu belirtti.

- "Nevruz gerçekten köklü bir kucaklasma firsatidir"

Bahçeli, yalnizca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanin yetersiz kalacagi Nevruz Bayrami'nin, ayni zamanda bolluk ve bereketin, dostluk ve kardesligin, kaynasma ve kucaklasmanin da timsali oldugunu vurguladi.

Bu kutlu günün, ataletin, yilginligin, yorgunlugun ve kayginin geride birakilmasini, tazelenmis umutlarla, tirmanmis heyecanlarla gelecegin kavranmasini vaaz ve vadettigini dile getiren Bahçeli, Nevruz'u, "bir dirilis anisi, bir dogrulus atilimi, bir yükselis atilganligi, yeni bir güne yürüyüs adimi" olarak niteledi.

Türkiye'nin gelecegini, Nevruz'un bereketli çehresiyle, birlik çagrisiyla kuracagini ve muhakkak basarili olacagini kaydeden Bahçeli, "Ayni zamanda binlerce yillik tarih süreci içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve tasada, ortak geçmis ve gelecek paydasinda bulusturan Nevruz, gerçekten de köklü bir kucaklasma firsatidir. Bu kadim kültürel mirasimiz, milli birlik ve beraberligimizin kaynaklarindan birisidir. Türk dünyasinda 'Sultan Nevruz' adiyla kutlanan bu günde baslica dilegim, milletimizin birlik ve dirliginin ebediyete kadar vasil olmasi ve dünyanin her yerinde barisin, esenligin ve istikrarin hakim olmasidir." görüsünü paylasti.

MHP Genel Baskani Bahçeli, Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharin müjdecisi olarak özel ve önemli bir yeri bulunan Nevruz Bayrami'nin tasidigi derin anlamin, Türk milletinin Ergenekon'dan çikisini ve müteakip asirlarda kademe kademe siçrayisini ifade ettigini aktardi.

- "Bölücü emellere geçit vermeyecektir"

Balkanlar'dan Sibirya bozkirlarina kadar uzanan görkemli bir cografyada kutlanan Nevruz'un, geçmisle bugün arasinda çok önemli kültürel bir köprü oldugunu belirten Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Yakilan atesler, tutusan eller, çarpan yürekler, nese saçan gözler, gülümseyen yüzler, müsfik vicdanlar, reddedilen ihtilaflar, dislanan kötü emeller, Nevruz'un kültürel dokusunu, tarihsel dogasini gözler önüne çikarmaktadir. Nihayetinde ümidimiz ve tesellimiz de budur. Dogudan batiya, kuzeyden güneye ayni inanç, ayni irade, ayni hissiyatla bir araya gelen milli gönüller, bu cografyayi vatan yapmis ve sonsuza kadar var olacagimizi da cümle aleme ispat ve ilan etmislerdir. Beraber aglayip birlikte gülen, bayram günlerinden yas tutulan dönemlere kadar her seyi birlikte paylasan aziz millet fertleri, inaniyorum ki hiçbir sart altinda bölücü emellere geçit vermeyecektir."

Nevruz'un, milli kader ortakliginin ve kardeslik baglarinin mihenk tasi ve parlayan sembolü oldugunu ifade eden Bahçeli, su degerlendirmede bulundu:

"Ayni sekilde bölücülerin, gayrimilli çevrelerin, millete sasi bakan çarpik zihniyetlerin, terörizme yakasini kaptirmis lekeli mihraklarin degil, Türk'ün ezeli bayrami, Türk milletinin ebedi bayram günüdür. Nevruz'u, ser ve siddet dolu amaçlarina malzeme yapmaya tesebbüs edenler, zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardan baskasi degildir.

CHP ile HDP'nin, ertelenmis bulusmasini Nevruz Günü gerçeklestirmesi ise hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birligi içinde oldugunun üzeri karalanmis çirkin resmidir. Baharimizi kisa dönüstürmek için yan yana gelenler, 14 Mayis'ta milli iradenin ihtisamiyla tasfiye ve telin edileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasina sikistirmaya çalisanlar, hayal kirikligina ugrayacaklardir. Nevruz, büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak tastigi, dar bir alandan çikarak, kitalari yönetmeye talip oldugu kutlu Ergenekon atesidir. Bu atesin hiç sönmeden milletimizin istikbalini aydinlatmasi, Türk ve Türkiye Yüzyili'nin önünü açmasi samimi dilegimdir."

- "Aziz milletimin, tüm soydaslarimizin bayramini kutluyorum"

Deprem ve sel afetlerinde yasamini yitiren vatandaslara Allah'tan rahmet, tedavi gören vatandaslara sifa dileyen Bahçeli, "Çok genis bir cografyada varlik mücadelesi veren aziz milletimin ve tüm soydaslarimizin Nevruz Bayrami'ni kutluyor, hepsine birden saglikli, huzur dolu ve basarilarla geçecek bir ömür temenni ediyorum. Kis mevsiminin arkasindan bahara kapi aralayan bu yeni günün, baris, huzur ve kardesligimizi pekistirmesini, yarin karsilayacagimiz Ramazan-i Serif'in, aziz milletimize ve Türk-Islam alemine mübarek olmasini Cenabiallah'tan niyaz ediyorum." ifadesini kullandi.