Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari, 22-24 Eylül'de Antalya'da yapilacak Oktay Özden

Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari, 22-24 Eylül'de Antalya'da yapilacak  Oktay Özden

ANTALYA (AA) - Likya Cup Yelkenli Yat Yarislari, Antalya'nin Kemer ilçesi açiklarinda 22-24 Eylül'de gerçeklestirilecek.

Kemer Belediye Yat Yelken Spor Kulübü Baskani Orhan Yesilli, yaptigi açiklamada, yarislara 15 teknenin katilmasinin beklendigini belirtti.

Organizasyonun bölgedeki tek yelken yarisi oldugunu ifade eden Yesilli, sunlari kaydetti:

"Likya Cup'i uluslararasi yarisa çevirmek istiyoruz. Kemer bölgesinin denizcilik geçmisinin de hatirlanmasini istiyoruz. Özellikle Phaselis Antik Kenti'nin limani ve bölgedeki ticari degerini hatirlatan bir yaris olmasini hayal ediyoruz. Bu yilki yarislarimizin planlamasini Kemer Yöresi Tanitim Vakfi tarafindan düzenlenen Phaselis Sanat Etkinlikleri ile ayni zamana denk getirdik. Phaselis Antik Kenti bölgesinin en önemli ticari ürünü olan yaban gülünü öne çikarmayi hedefliyoruz. Ayrica bölgemizdeki Paris 2 batigini batiran Mustafa Ertugrul Aker’i de anmak istiyoruz."

Yesilli, yarislarin sabit salmali tekneler yarisi oldugu için iki gün start verilecegini aktararak, "Ilk gün Paris 2 batiginin yakinindan start alacagiz. Buradan Tekirova Mahallesi'ndeki Üç Adalar mevkisine kadar gidip Phaselis Antik Kenti Limani'nda yarisimizi sonlandirmak istiyoruz. Ikinci gün ise Kemer Marina ile Fener Sigligi arasindaki alandan start veriyoruz. Kiris istikametinde gidip gelerek yarisimizi sonlandiracagiz." bilgisini paylasti.