Türkiye'nin Oscar adayi "Kuru Otlar Üstüne" filminin özel gösteri yapildiBekir Ömer Fansa- Adana'da filmi izleyen yönetmen Reis Çelik: - "Umarim bu sene Oscar'da ilk 5'te artik Nuri'yi görmemiz gerekiyor çünkü sinemada bu kadar iyi roman yazan dünyada da çok fazla yönetmen yok" - Yönetmen Serif Gören: - "Bana göre Nuri'nin en iyi filmi. Hatta sunu söyleyeyim; Nuri'yi kiskandim"

Türkiye'nin Oscar adayi "Kuru Otlar Üstüne" filminin özel gösteri yapildiBekir Ömer Fansa- Adana'da filmi izleyen yönetmen Reis Çelik:
- "Umarim bu sene Oscar'da ilk 5'te artik Nuri'yi görmemiz gerekiyor çünkü sinemada bu kadar iyi roman yazan dünyada da çok fazla yönetmen yok"
- Yönetmen Serif Gören:
- "Bana göre Nuri'nin en iyi filmi. Hatta sunu söyleyeyim; Nuri'yi kiskandim"

ADANA (AA) - Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'in Cannes'da oyuncu Merve Dizdar'a "En Iyi Kadin Oyuncu" ödülünü kazandiran, Türkiye'nin 96'nci Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayi "Kuru Otlar Üstüne" filminin, 30. Adana Altin Koza Film Festivali'nde özel gösterimi yapildi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan 18-24 Eylül'de düzenlenen festival kapsaminda Ceylan'in filmi, bir alisveris merkezindeki Türkiye prömiyeri öncesinde sanatçilar ve gazetecilere yönelik özel gösterimde sahnelendi.

Yaklasik 150 kisiden olusan sanatçi ve gazeteciler, burada filmi izledi.

Filmi izleyenlerden yönetmen Reis Çelik, AA muhabirine, Nuri Bilge Ceylan'in aslinda bir romanci oldugunu söyledi.

Ceylan'in, "romanin görselini yazan ve çeken bir yönetmen" oldugunu ifade eden Çelik, söyle konustu:

"Ayni zamanda Türkiye sinemasinin dünyadaki en taninir birkaç yönetmeninden birisi. O anlamda Nuri'nin Türkiye sinemasina kattigi çok sey var ama onu izleyip de devamliligini getirmeye yönelik çok aday göremiyorum. Bu, aslinda biraz yeni kusakta sorunlu bir bölüm diye düsünüyorum. Nuri Bilge'ye ulasmak da zor is tabii ki. Onu da anliyorum. Umarim bu sene Oscar'da ilk 5'te artik Nuri'yi görmemiz gerekiyor çünkü sinemada bu kadar iyi roman yazan dünyada da çok fazla yönetmen yok."

Yönetmen Serif Gören de filmi çok begendigini belirterek, "Bana göre Nuri'nin en iyi filmi. Hatta sunu söyleyeyim; Nuri'yi kiskandim." dedi.

Basrollerini Deniz Celiloglu, Merve Dizdar ve Musab Ekici'nin oynadigi "Kuru Otlar Üstüne", 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En Iyi Kadin Oyuncu" ödülünü kazandirmis, Türkiye'nin Oscar'da da "En Iyi Uluslararasi Film" adayi olarak belirlenmisti.