Kilisli hayvanseverler sahipsiz kediler için dernek kurduIbrahim Özcan

Kilisli hayvanseverler sahipsiz kediler için dernek kurduIbrahim Özcan

KILIS (AA) - Kilis'te hayvansever 52 yasindaki Mehmet Geçgil ve arkadaslari, birlikte kurduklari dernek araciligiyla sahipsiz kedileri tedavi ettiriyor, bakimlarini üstleniyor.

Geçgil, AA muhabirine, kedi askinin yaklasik 25 yil önce basladigini söyledi.

Evinde kedi besleyince sahipsiz kedilere de bakmaya basladigini anlatan Geçgil, daha sonra berber dükkaninda da kedi besledigini anlatti.

Hem evinde hem de is yerinde kedi besleyen Geçgil, "Zamanla is farkli bir duruma geldi. Yani sokakta buldugumuz yarali kedilere el atmaya basladim. Besleme isine basladim, kendi kendine gelisen bir seyler oldu. Kendi imkanlarimla klinige götürüyordum, tedavi ettiriyordum, geri tekrar sokaga birakiyordum." dedi.

Geçgil, yakin bir süre önce çevresindeki tanidiklariyla Can Pati Kilis Hayvan Haklari ve Doga Koruma Dernegini kurarak, burada yarali ve sahipsiz kedilere bakmaya gayret ettigini belirtti.

Dernek üyelerinin gönüllü faaliyet yürüttügünü belirten Geçgil, "Su anda burada yaptigimiz faaliyetlerde sokakta buldugumuz yarali kedileri aliyoruz. Bizim arkadaslarimiza, üyelerimize ihbar geldigi zaman gidip aliyoruz. Kedileri tedavi ettiriyoruz. Büyük çogunlugunu Gaziantep'teki klinige gönderiyoruz. Bunlar da bayagi masrafli olan isler. Bagisçilarin yolladigi bagislardan bunlarin tedavi masraflarini karsiliyoruz." diye konustu.