Hindistan'da tapinaktaki kuyuya düserek ölenlerin sayisi 35'e yükseldiYavuz Aydin

Hindistan'da tapinaktaki kuyuya düserek ölenlerin sayisi 35'e yükseldiYavuz Aydin

ANKARA (AA) - Hindistan'in Madya Prades eyaletine bagli Indore sehrindeki tapinakta çatisi çöken kuyuya düserek ölenlerin sayisi 35'e yükseldi, 16 kisi yaralandi.

Yetkililer, olayin Ram Navami Festivali esnasinda Beleshwar Mahadev Jhulelal Tapinagi'nda bulunan eski büyük kuyunun (bavdi) çatisinin çökmesi sonucu meydana geldigini belirtti.

Kurtarma çalismalarinin kuyu girisinin dar olmasi ve çamur nedeniyle zorlukla yürütüldügünü kaydeden yetkililer, ordu personelinin de dahil oldugu 140 kisilik kurtarma ekibinin mahsur kalanlari çikarmak için yogun çaba gösterdigini dile getirdi.

Görgü taniklari, Tanri Rama'ya yönelik festivalde tapinakta bulunan onlarca kisinin panikle çikisa yönelmesi sonucu kuyunun çatisinin çöktügünü ifade etti.

Bölge yetkilisi Ilayaraja T, "Simdiye kadar 35 ceset çikardik, kurtarma operasyonu halen devam ediyor." açiklamasinda bulundu.

Eyalet Basbakani Shivraj Singh Chouhan, yaptigi açiklamada, ölenlerin 33'ünün kimliginin tespit edildigini, bir kisinin kayip oldugunu ve yaralanan 16 kisinin tedavisinin sürdügünü belirtti.

Chouhan, olayin sorusturulmasi için talimat verdigini söyledi.

Belediye yetkililerinin, ocak ayinda güvenli olmadigi ve izinsiz yapildigi gerekçesiyle kuyunun kapaginin kaldirilmasini talep ettigi ancak tapinak yetkililerinin bu talebi dikkate almadigi açiklandi.