Adana'da saklandigi evde operasyonla yakalanan FETÖ'nün "mahrem imami"na davaAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da saklandigi evde operasyonla yakalanan FETÖ'nün "mahrem imami"na davaAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da, saklandigi evde operasyonla yakalanan ve Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Harp Okulu'na hazirladigi ögrencilerden sorumlu "mahrem imami" oldugu gerekçesiyle tutuklanan sanik hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Adana Cumhuriyet Bassavciliginca 12 Agustos 2022'de tutuklanan F.Ö. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. F.Ö. için "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, Adana 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, FETÖ'ye ait birçok ev ve yurtta kaldigi belirlenen F.Ö'nün örgütün hiyerarsik yapilanmasinda yer aldigi ve bir dönem örgüt içinde "büyük bölge talebe mesulü" ve "sehir disi talebe mesulü" olarak faaliyet yaptigi da belirtildi.

F.Ö'nün FETÖ'nün gizli haberlesme programini ByLock ve "Signal" uygulamasini kullandigi, HTS kayitlarina göre örgüt üyeliginden hakkinda islem yapilan kisilerle irtibatinin belirlendigi, FETÖ elebasinin talimati sonrasi Bank Asya hesabinda olagan disi artis yasandigi, sohbet toplantilarina katildigi, 2008-2009 yillarinda 5 Hava Harp Okulu ögrencisinin mahrem sorumlulugunu yaptigi, örgütün tedbir kurallari kapsaminda kod adi kullandigi belirtilerek, sanigin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen tutuklu F.Ö'nün yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardindan 4 yildir aranan F.Ö'nün (37) merkez Seyhan ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki bir evde saklandigini tespit etmisti. Yurt disina kaçmak için hazirlik yaptigi belirlenen zanli, ekiplerce düzenlenen operasyonla gözaltina alinmisti. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen F.Ö, çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.