Karsan, Kanada’da büyümeye devam ediyorAbdulkadir Günyol- Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Bas: - "Basta Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarinda da, Avrupa’daki gibi güçlenerek büyüyecegiz"

Karsan, Kanada’da büyümeye devam ediyorAbdulkadir Günyol- Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Bas:
- "Basta Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarinda da, Avrupa’daki gibi güçlenerek büyüyecegiz"

ISTANBUL (AA) - Karsan, Kanada’nin en yasanabilir sehri iddiasini tasiyan Oakville’e 15 adet e-JEST teslimati gerçeklestirdi.

Markadan yapilan açiklamaya göre, Avrupa’nin ulasim altyapisinin dönüsümünde elektrikli ve otonom araçlariyla öncü rol oynayan Karsan, hedef pazarlarindan Kuzey Amerika’da da hizini artiriyor.

Kisa bir süre önce Kanada’nin önde gelen otobüs sirketlerinden Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlasmasi imzalayan Karsan, Saint John’a teslim ettigi 6 adet e-JEST modeliyle ülkenin toplu ulasimda yolcu tasiyacak alçak tabanli ilk elektrikli minibüslerini yollara çikarmisti. Karsan, simdi de ülkenin önde gelen sehirlerinden Oakville ile 15 adet e-JEST aracini, distribütörü Damera Bus araciligi ile teslim etti.

- Dar sokaklara sessiz ulasim çözümü

Avrupa’nin en çok satilan elektrikli minibüsü e-JEST ile Avrupa’da 3 yildir pazar liderligini sürdüren Karsan, Kuzey Amerika pazarindaki varligini hizla artirmayi amaçliyor. Kanada’nin en yasanabilir sehri olma vizyonuna sahip Oakville, dar sokakli yasam alanlariyla dikkat çekiyor. Kentte dizel araçlarin yerini alacak e-JEST’ler, ideal boyutlari ve sessizligiyle bölgenin huzuruna da katki saglayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kanada Savunma Bakani ve Oakville Parlamento Üyesi Anita Anand, "Oakville'e gelen ilk sifir emisyonlu, elektrikli özel hizmet otobüsleri, toplulugumuzu 2050 yilina kadar net-sifir emisyon hedefine bir adim daha yaklastiracak heyecan verici bir kilometre tasidir." ifadelerini kullandi.

- "Kuzey Amerika’da güçlenerek büyüyecegiz"

Avrupa’da kendini kanitlayan e-JEST’in, Kuzey Amerika pazarinda da kisa sürede liderligi alacagini söyleyen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Bas, "Avrupa’da üç yil üst üste pazar liderligi elde eden e-JEST, simdi de Kuzey Amerika’nin ilk elektrikli minibüsü olarak pazarda önemli bir yer edinmeye hizla devam ediyor. Oakville’de göreve baslayan e-JEST araçlarimizin çevre dostu ve sessiz yapisi, sehrin ‘En yasanabilir sehir’ olma vizyonu ile tamamen örtüsüyor. Oakville sehrinin ilk sifir emisyonlu aracini teslim ederek, kentin elektrikli ulasim dönüsümünde öncü rol oynamaktan gurur duyuyoruz." açiklamasinda bulundu.

Kanada pazarina, Saint John’a teslim edilen 6 araçla giris yaptiklarini hatirlatan Bas, "Kuzey Amerika’nin ilk elektrikli minibüsü olan Karsan e-JEST ile bölgede hizimizi artiriyoruz. Bu pazarda iddiali hedeflerimiz var ve önümüzdeki dönemde Kanada’nin farkli sehirlerine de e-JEST teslimatlarimizi hizla sürdürecegiz. Basta Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarinda da, Avrupa’daki gibi güçlenerek büyüyecegiz." degerlendirmesinde bulundu.