Hamside umdugunu bulamayan Zonguldakli balikçilarin yüzünü palamut güldürdüGökhan Yilmaz- Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan: - "Özellikle vatandaslar palamudu ucuza yedi ama hamsi son zamanlarda Marmara'dan geldi. Hamsi, gelisimini çok saglayamadi. Asiri avcilik hamsinin büyümesine engel oldu"

Hamside umdugunu bulamayan Zonguldakli balikçilarin yüzünü palamut güldürdüGökhan Yilmaz- Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan:
- "Özellikle vatandaslar palamudu ucuza yedi ama hamsi son zamanlarda Marmara'dan geldi. Hamsi, gelisimini çok saglayamadi. Asiri avcilik hamsinin büyümesine engel oldu"

ZONGULDAK (AA) - Bati Karadeniz'de aglarini denize birakan Zonguldakli balikçilar, hamsiden umdugunu bulamasa da av sezonunda limana bol palamutla döndü.

Kentte olumsuz hava kosullari nedeniyle zaman zaman denize açilmakta güçlük çeken balikçilar, sezon genelinde balik çesitliligi sayesinde vatandaslara hizmet verebildi.

Özellikle bol miktarda palamudun yer aldigi tezgahlarda vatandaslar, mezgit ve istavrite de ragbet gösterdi ancak hamsi avciligindan istenen verim alinamadi.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan, AA muhabirine, palamut açisindan çok güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Özellikle hamside bu yil istedikleri avi gerçeklestiremediklerini anlatan Kayhan, "Yavas yavas sezonu kapatiyoruz. Kiyi balikçiliginda da mezgit ve kalkan oldu. Özellikle vatandaslar palamudu ucuza yedi ama hamsi son zamanlarda Marmara'dan geldi. Hamsi gelisimini çok saglayamadi. Asiri avcilik hamsinin büyümesine engel oldu." dedi.

Kayhan, çesitlilik anlaminda bu yil oldugu gibi gelecek sezonun da iyi geçmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Kentte 45 yildir balikçilik yapan Hasan Santur da sezonun bereketli geçtigini söyledi.

Bu sezon palamutta yasanan bolluga dikkati çeken Santur, "Bu yil hamsi biraz düzensiz oldu. Çesitlilik bakimindan boldu. Fiyatlar müsteriye hitap edecek sekilde uygundu." diye konustu.