Kapadokya'da fotograf turizmi gelisiyor Behçet Alkan- Peribacalariyla ünlü Kapadokya, sosyal medya paylasimlarinin etkisiyle her geçen gün daha fazla fotograf tutkununu agirliyor

Kapadokya'da fotograf turizmi gelisiyor Behçet Alkan- Peribacalariyla ünlü Kapadokya, sosyal medya paylasimlarinin etkisiyle her geçen gün daha fazla fotograf tutkununu agirliyor

NEVSEHIR (AA) - Dogal güzelliklerle bezeli Kapadokya, sosyal medyanin yayginlasmasi ve içerik paylasimina verilen önemin artmasiyla her geçen daha fazla fotograf tutkununu konuk ediyor.

Genis cografyaya yayilmis peribacalari, kaya olusumlari, yer alti sehirleri, vadileri ve tarihi yapilarin yani sira sicak hava balonu basta olmak üzere çok sayida etkinlikle taninan Kapadokya'nin masalsi görünümü, fotograf tutkunlarini cezbediyor.

Bölgede gün dogumundan gün batimina kadar, vadi yamaçlarindan otel teraslarina, hali magazalarindan at çiftliklerine kadar birçok alanda flaslar patliyor.

Ziyaretçilerin kimisi sicak hava balonlarinin olusturdugu renkli görseli dekor yapiyor, kimi de kiraladigi klasik otomobille peribacalari arasinda objektifin karsisina geçiyor.

Birkaç yil öncesine kadar daha çok balayi çiftlerinin fotograf çekimi için geldigi Kapadokya, sosyal medya paylasimlariyla her geçen gün daha fazla fotograf tutkununu agirliyor.

- "Ayni anda yüzlerce turist ve balayi çifti fotograf çektiriyor"

Kapadokya Fotografçilar Dernegi (KAPFOD) Baskani Halil Günes, AA muhabirine, yurt içi ve disindan her gün yüzlerce kisinin dis ortamlarda fotograf çektirmek için bölgeye geldigini, bu talebin bölgedeki tüm bilesenlere olumlu yansidigini söyledi.

Fotograf tutkunlarinin isteklerine cevap verebilmek için bölgede kostüm ve klasik araç sayisinda da artis yasandigini, derneklerine bagli 90 fotografçinin hizmet verdigini belirten Günes, söyle konustu:

"Gün dogumunda birkaç saat çekim yapiliyor, gün batiminda da isteyen oluyor ama en çok fotograf çekimi balonlarin kalkis vaktinde oluyor. Klasik araç ve at turlari bölgede gün dogumu ile basliyor. Ayni anda yüzlerce turist ve balayi çifti fotograf çektiriyor. Balonlar üzerinden geçiyor, yanina iniyor, güzellikler içinde vaktini geçiriyorlar. Bölgedeki turizm sektörünün yüzde 30'unu fotograf çekiminin olusturdugunu düsünüyoruz. Çok fazla talep var. Günden güne istekler de degisiyor. Bu fotografçilarin da yaraticiligi ile alakali, bölgemiz bu yönden çok zengin."

- "Sadece fotograf çektirmek için gelen turistler var"

Bölgede turistlere fotografçilik hizmeti sunanlardan Mustafa Caner Yalçin, bölgede bir gece konaklayarak sadece objektifin karsisina geçmek için gelen ziyaretçiler gördüklerini anlatti.

Kapadokya'daki turizm çesitliligine fotograf turizminin de eklendigini dile getiren Yalçin, "Sosyal medyanin hayatimiz girmesiyle alakali bir durum. Insanlarin bölgeyi ziyaret etmekteki amaçlarindan biri de fotograf çektirmek. Insanlar, sosyal medyadaki profillerini zenginlestirmek adina seyahat ediyorlar. Daha çok bölge peribacalari ev balonlarla bezeli oldugu için tercih ediyor." dedi.

Fotografçilardan Saban Çiftçibasi, günün ilk isiklarindan gün batimina kadar turistlerin en degerli fotograflara sahip olabilmesi için emek harcadiklarini belirterek, "Kapadokya'da fotograf çekimi turizmin bir dali oldu. Sabahlari balonlarin kalkisi ile fotograf çekimine basliyoruz ve gün batana kadar sürdürüyoruz. Özellikle sabahlari balonlarla beraber mükemmel fotograflar çikiyor. Yerli ve yabanci turistler çok fazla talep gösteriyor." ifadelerini kullandi.

Bolu'dan günübirlik sadece fotograf çektirmek için bölgeye gelen Enes Özçen, Kapadokya'daki manzaranin olaganüstü oldugunu söyledi.