Istanbul Bilgi Üniversitesi ögretim üyeleri "Emeritus Profesörlük" unvani aldiGökhan Yildiz

Istanbul Bilgi Üniversitesi ögretim üyeleri "Emeritus Profesörlük" unvani aldiGökhan Yildiz

ISTANBUL (AA) - Istanbul Bilgi Üniversitesi Karsilastirmali Edebiyat Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Jale Parla ile Istanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Feride Çiçekoglu, santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle Emeritus Profesörlük unvani aldi.

Istanbul Bilgi Üniversitesi, akademik hayatlari boyunca çok sayida ögrenci yetistirmis, Türkiye’de karsilastirmali edebiyat ile sinema disiplinlerinin gelisimine önemli katkilarda bulunmus BILGI Karsilastirmali Edebiyat Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Jale Parla ile Sinema Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Feride Çiçekoglu’na “Emeritus Profesörlük” unvani takdim etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, "Jale Hocamiz ve Feride Hocamiz çok uzun yillardir bizimle beraberler. Istanbul Bilgi Üniversitesi'nin ayrilmaz degerlerinden, mesleklerinin duayenleri olan, yillardir çok sayida ögrencimizi yetistiren, Üniversitemize önemli katkilarda bulunmus Jale ve Feride hocalarimiza ufak bir minnet göstergesi olarak Emeritus Profesörlük unvanini takdim ediyoruz. Kendilerine Üniversitemize tüm katkilarindan dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Istanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Pinar Uyan Semerci ise "Hepimizin ufkunu açtiklari, baska bir dünyanin ve baska bir dilin mümkün oldugunu bize anlattiklari için çok tesekkür ediyoruz." açiklamasinda bulundu.

Istanbul Bilgi Üniversitesi Karsilastirmali Edebiyat Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Murat Belge de bugün özel bir gün oldugunu Jale Parla, Emeritus Profesörlüge ayrildigini belirtti.

Belge, sunlari kaydetti:

"Akademik hayat, sadece mesleki bir iliski kurmaktan ibaret degil, o isi beraber yapacagin insanlar son derece önemli. Uyum, arkadaslik çok kiymetli. Jale ile 1970’lerde tanistik. Karsilastirmali Edebiyat Bölümü’nü uzun yillardir tanidigim Jale’yle birlikte kurduk. Alisverisimiz sadece akademik degildi, çok iyi bir arkadasligimiz var. Bundan sonraki hayatinda ona mutluluklar diliyorum." açiklamasinda bulundu.

Emeritus Profesörlük unvani için tesekkürlerini paylasan Prof. Dr. Jale Parla ise “Eylül gelirken bir hüzün basti. Bir refleksle ders notlarina da baktim. Sonra emeklilik hakkinda düsündüm. Bana farkli bir hasat mevsimi gibi geldi. Bizim isimiz zaten ekip içmeyle ilgili bir is. Ama çalisirken bu öylesine hizli bir faaliyet ki. Emeklilikteki hasat farkli bir hasat. Insanin kendine döndügü, rahat ve yavas düsünebilecegi, hayatla ilgili her türlü hasadini düsünebilecegi bir süreç olacak zannediyorum."