Brent petrolün varil fiyati 77,56 dolarFirdevs Yüksel

Brent petrolün varil fiyati 77,56 dolarFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 77,56 dolardan islem görüyor.

Dün 78 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 77,76 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati, bugün saat 09.58 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,26 düsüsle 77,56 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 72,83 dolardan alici buldu.

Petrol fiyatlari, küresel ekonomik büyümeye iliskin endiseler ve petrol talebine dair belirsizlikler nedeniyle karisik seyir izliyor.

Dünya Bankasi, küresel ekonominin ortalama potansiyel büyümesinin 2022 ile 2030 arasinda yilda yüzde 2,2 ile 30 yilin en düsük seviyesine gerilemesinin beklendigini bildirdi.

Dünya Bankasi Basekonomisti ve Kalkinma Ekonomisinden Sorumlu Kidemli Baskan Yardimcisi Indermit Gill, rapora iliskin "Küresel ekonomi, kayip bir 10 yil yasama yolunda." degerlendirmesinde bulundu.

ABD'de bankacilik krizini baslatan Silikon Vadisi Bankasi'nin kredi ve mevduatlarinin First Citizens Bankasi tarafindan satin alinmasi krizde en kötünün geride kalmis olabilecegi beklentilerini güçlendirdi.

Ancak ülkede bankacilik sektörü üzerinde olusan baskinin resesyonu tetikleyebilecegi endiseleri fiyatlar üzerinde etkili olmayi sürdürürken, ABD Merkez Bankasinin para politikasina iliskin belirsizlikler de devam ediyor.

Öte yandan Çin'deki talep toparlanmasi beklentileri fiyatlari destekliyor. Çin Ulusal Petrol Sirketi, ülkedeki görünür petrol talebinin bu yil yüzde 5,1 artarak 756 milyon tona yükselebilecegini bildirdi.

Brent petrolde teknik olarak 77,75 ile 78,03 dolar araliginin direnç, 77,47 ile 77,19 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.