Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantisi gerçeklestirildiDeniz Çiçek Palabiyik- Ticaret Bakani Mehmet Mus: - "Is dünyasi temsilcilerinin de katilimiyla Irak ile ikili ekonomik ve ticari iliskilerimizi gelistirmeye yönelik atilacak adimlari degerlendirdik"

Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantisi gerçeklestirildiDeniz Çiçek Palabiyik- Ticaret Bakani Mehmet Mus:
- "Is dünyasi temsilcilerinin de katilimiyla Irak ile ikili ekonomik ve ticari iliskilerimizi gelistirmeye yönelik atilacak adimlari degerlendirdik"

ANKARA (AA) - Ticaret Bakani Mehmet Mus, Irak Basbakani Muhammed Siya es-Sudani ile iki ülkenin ekonomik ve ticari iliskilerini gelistirmeye yönelik adimlari degerlendirdiklerini bildirdi.

Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantisi, JW Marriott Otel'de basina kapali gerçeklestirildi.

Toplantiya, Irak Basbakani Sudani, Bakan Mus, Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu Baskani (DEIK) Baskani Nail Olpak, DEIK/Türkiye-Irak Is Konseyi Baskani Halit Acar ile iki ülkeden is insanlari katildi.

Bakan Mus, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Irak Basbakani Sayin Muhammed Siya es-Sudani'nin tesrifleriyle Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantisi'ni Ankara'da gerçeklestirdik. Is dünyasi temsilcilerinin de katilimiyla Irak ile ikili ekonomik ve ticari iliskilerimizi gelistirmeye yönelik atilacak adimlari degerlendirdik." ifadelerine yer verdi.

Toplantinin ardindan Sudani ile ikili görüsme de gerçeklestiren Bakan Mus, paylasiminda, "Iki ülke arasindaki ekonomik ve ticari konulari ele aldik." degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da Sudani ile dün gerçeklestirdigi görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada, Türkiye ve Irak'in, geçen yil 24 milyar dolari asarak rekor kiran aralarindaki ticaret hacmini daha da artirma potansiyeline sahip olduguna isaret ederek, "Süphesiz bu hedefe ulasmak için ticaretin önündeki tarife disi engel ve kisitlamalarin kaldirilmasi gerekiyor. Kardesim Sudani ile bu hususta hemfikir oldugumuzu memnuniyetle gördüm." ifadesini kullanmisti.