Iskenderun'daki depremzede ögrenciler, LGS sinavi ve YKS'ye "yüzen okul"da hazirlanacakArif Yavuz- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: - "(Iskenderun'a gelecek 2 bin kisi kapasiteli gemi) Gemiyi sadece LGS sinavina ve YKS'ye girecek ögrencilere tahsis edecegiz. Bakanlik olarak her türlü ögretmen ve lojistik destegini saglayacagiz. Milli Egitim Bakanligi olarak ilk defa denizde, bir gemiyle ögrencilerimizi sinavlara hazirlayacagiz" - "Bakanliklarimiz ve kurumlarimizla isbirligini maksimum seviyede g

Iskenderun'daki depremzede ögrenciler, LGS sinavi ve YKS'ye "yüzen okul"da hazirlanacakArif Yavuz- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer:
- "(Iskenderun'a gelecek 2 bin kisi kapasiteli gemi) Gemiyi sadece LGS sinavina ve YKS'ye girecek ögrencilere tahsis edecegiz. Bakanlik olarak her türlü ögretmen ve lojistik destegini saglayacagiz. Milli Egitim Bakanligi olarak ilk defa denizde, bir gemiyle ögrencilerimizi sinavlara hazirlayacagiz"
- "Bakanliklarimiz ve kurumlarimizla isbirligini maksimum seviyede g

HATAY (AA) - ARIF YAVUZ - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "her yerde ve sartta egitime devam" mottosuyla hareket ettiklerini vurgulayarak, Iskenderun'a gelecek 2 bin kisi kapasiteli "Karadeniz Lifeship Rauf Bey" gemisini LGS sinavi ve YKS'ye hazirlanan depremzede ögrencilere tahsis edeceklerini söyledi.

Bakan Özer, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Hatay'in Iskenderun ilçesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi koordinasyonunda Karadeniz Holding tarafindan gönderilen Süheyla Sultan Gemisi Egitim Merkezi'ndeki kuaförlük kursu ile anaokulu ögrencilerinin derslerine katildi.

- Bakanliklar ve kurumlarla maksimum seviyede isbirligi yapiliyor

Ziyaretin ardindan AA muhabirine açiklamalarda bulunan Özer, depremin ilk gününden itibaren "her yerde ve sartta egitime devam" mottosuyla çadir, konteyner ve prefabrik okullarda çocuklari egitimle bulusturma gayretinde olduklarini dile getirdi.

Bakan Özer, depremlerin etkiledigi illerde egitim ögretime baslamadan önce travmayi atlatmalari için çocuklari ögretmenleriyle bulusturup psikolojik saglamliklarini çok daha güçlü hale getirmek amaciyla bütün imkanlarin seferber edildigini anlatti.

Bakanliklar ve kurumlarla maksimum seviyede isbirligi yapildigini aktaran Özer, "Milli Savunma Bakanligimizla organize sekilde 10 ilimizde Mehmetçik okullari açtik. NATO çadir kentinde, 2 bin 400 ögrenci ve ögretmenin kalabilecegi, LGS ve YKS'ye hazirlanabilecegi egitim kampüsünü ziyaret ettik. Yine, Milli Savunma Bakanligimiz 10 ilde 240'a yakin çadirda Mehmetçik okullariyla, ögrencilerimizin egitimle bulusmasi için her türlü destek ve katkiyi veriyor. Milli Savunma Bakanimiza en içten sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

- "El ele verdigimiz zaman bu süreçleri atlatacagimiza inaniyoruz"

Özer, "Süheyla Sultan" gemisinde her türlü egitim desteginin saglandigi siniflari gördüklerine isaret ederek, 2 bin kisi kapasiteli "Karadeniz Lifeship Rauf Bey" gemisinin de Iskenderun Limani'na gelmek üzere yola çiktigini söyledi.

Depremzedeler için tahsis edilen gemide yürütülecek egitim programina iliskin bilgi veren Bakan Mahmut Özer, "Gemiyi sadece LGS sinavina ve YKS'ye girecek ögrencilere tahsis edecegiz. Bakanlik olarak her türlü ögretmen ve lojistik destegini saglayacagiz. Bu bölgede sinava hazirlanan ögrencilerimizin her türlü ihtiyacini bu gemiyle karsilayacagiz. Milli Egitim Bakanligi olarak ilk defa denizde, bir gemiyle ögrencilerimizi sinavlara hazirlayacagiz." dedi.

Bakan Özer, bu sürece katki sunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile tüm ilgililere tesekkür ederek, "El ele verdigimiz zaman bu süreçleri hizli sekilde atlatacagimiza inaniyoruz. Bunlar geride kalacak. Bu bölgeler, hayat akisinin eskisi gibi normal oldugu günlere tekrar dönecek." ifadelerini kullandi.