Isitme engelli milli voleybolcular, Avrupa kupasini ülkede tutmak istiyorAhmet Özler- Türkiye Isitme Engelli Kadin ve Erkek Milli Voleybol Takimlari, Karabük'te 11-22 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda birinci olmak için çalismalarini sürdürüyor - Milli takimlar antrenörü Osman Çarkçi: "Hem kadinlarda hem de erkeklerde final oynar, Avrupa sampiyonu oluruz diye düsünüyorum. Hedef yine sampiyonluk tabii ki"

Isitme engelli milli voleybolcular, Avrupa kupasini ülkede tutmak istiyorAhmet Özler- Türkiye Isitme Engelli Kadin ve Erkek Milli Voleybol Takimlari, Karabük'te 11-22 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda birinci olmak için çalismalarini sürdürüyor
- Milli takimlar antrenörü Osman Çarkçi:
"Hem kadinlarda hem de erkeklerde final oynar, Avrupa sampiyonu oluruz diye düsünüyorum. Hedef yine sampiyonluk tabii ki"

KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Olimpiyat ve dünya sampiyonu unvanina sahip Türkiye Isitme Engelli Kadin ve Erkek Milli Voleybol Takimlari, Karabük'te düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda kürsünün en üst basamaginda yer almayi hedefliyor.

Milli voleybolcular, kentte 11-22 Temmuz tarihlerinde gerçeklestirilecek sampiyonaya yogun tempoda çalisarak hazirlaniyor.

Milli takimlar antrenörü Osman Çarkçi, AA muhabirine, Türkiye'de düzenlenecek sampiyona için kadin ve erkek milli sporcularla Karabük'te kampa girdiklerini söyledi.

Kadin ve erkek milli takimlarinin olimpiyat ve dünya sampiyonluklarinin bulundugunu dile getiren Çarkçi, Karabük'te yapilacak sampiyonada iki takimin da birinci olacagina inandiklarini kaydetti.

Çarkçi, Türkiye Voleybol Federasyonunun kendilerine destek verdigini belirterek, "Salonlarin hazirlanmasinda da bayagi imkan sagladilar bize; daha güzel bir Avrupa Sampiyonasi olsun diye. Biz de yaklasik 4 günden beri burada kamptayiz. Avrupa Sampiyonasi kampina basladik. Dört kampimiz burada devam edecek." diye konustu.


- "Amacimiz isitme engellilerin sesini duyurmak"


Yurt disinda da bir kamplarinin olacagini aktaran Çarkçi, "Karabük'ü çok seviyoruz. Bize ugurlu geliyor. Dünya sampiyonasi ve olimpiyatlara da burada kamp yaparak gitmistik. Insallah yine ugurlu gelir. Hem kadinlarda hem erkeklerde final oynar, Avrupa sampiyonu oluruz diye düsünüyorum. Hedef yine sampiyonluk tabii ki." ifadelerini kullandi.

Çarkçi, sampiyonaya 12 ülkenin katilmasinin beklendigine deginerek, "Burada tabii ki çok önemli ülkeler var. Ukrayna, Fransa, Italya, Bulgaristan, Polonya. Özellikle Italya, Fransa ve Ukrayna. Finalde oynadigimiz bir Ukrayna var. Takimlarimizin 3 olimpiyat sampiyonlugu var; kadinlarda 1, erkeklerde 2 kez sampiyon olduk. Iki dünya sampiyonlugumuz var. Bir de erkeklerde Avrupa sampiyonlugu var. Isitme engellilerin sesini de duyurmak istiyoruz. O yüzden bizim için de çok önemli." diye konustu.