Boccia ile sosyallesen "özel sporcular" sampiyonalara hazirlaniyorMesut Karaduman- Tekirdag'da olusturulan boccia takiminda yer alan 5 engelli sporcu, Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda kendilerini göstermek istiyor - Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Murat Sarilarli: "Ilk hedefimiz Türkiye sampiyonasi. Daha sonraki hedefimiz Avrupa ve dünya sampiyonalari olacak. Engelli sporcularin neler yapabildigini hem engellilere hem de topluma göstermek istiyoruz"

Boccia ile sosyallesen "özel sporcular" sampiyonalara hazirlaniyorMesut Karaduman- Tekirdag'da olusturulan boccia takiminda yer alan 5 engelli sporcu, Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda kendilerini göstermek istiyor
- Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Murat Sarilarli:
"Ilk hedefimiz Türkiye sampiyonasi. Daha sonraki hedefimiz Avrupa ve dünya sampiyonalari olacak. Engelli sporcularin neler yapabildigini hem engellilere hem de topluma göstermek istiyoruz"

TEKIRDAG (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdag'da serebral palsi hastasi ve tekerlekli sandalye kullananlar için kurulan boccia takimindaki özel bireyler bu sporu yaparak hem sosyallesiyor hem de diger engelliler için rol model oluyor.

Süleymanpasa Belediyesi, Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve Süleymanpasa Kent Konseyince ortaklasa hazirlanan proje kapsaminda 3 ay önce engelliler için boccia takimi olusturuldu.

Takimda yer alan 5 sporcu, bocciayi ögrendikten sonra haftanin 2 günü üniversitenin spor salonunda antrenörler esliginde çalismalara basladi. Özel sporcular imkan verildiginde her seyi basarabileceklerini göstermek istiyor.

Boccia ile sosyallesme imkani da bulan sporcular, gelecek aylarda düzenlenecek Türkiye sampiyonasinda madalya kazanmak hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.


- "En agir engelliler bile bu sporu yapabiliyor"

Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Murat Sarilarli, AA muhabirine, engelli bireylere her zaman firsat verilmesi gerektigini söyledi.

Engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer almasi için çalistiklarini belirten Sarilarli, "Engellilerin hem spor hem de sanat alaninda topluma katilimini arttirabilmek için bir çalismamiz vardi. Süleymanpasa Kent Konseyi projemize olumlu bakarak konuyu Süleymanpasa Belediyesi ve Namik Kemal Üniversitesine açti. Sonuç olarak belediye, kent konseyi ve üniversite protokol imzaladi. Protokol neticesinde kurdugumuz 5 kisilik takimimizla çalismalara basladik." dedi.

Sarilarli, boccianin tekerlekli sandalye kullanan herkesin yapabilecegi bir aktivite olmasinin yani sira Türkiye'de yeni gelisen bir spor oldugunu vurgulayarak, söyle konustu:

"Agir engelliler bile bu sporu yapabiliyor. Bu sporun esas amaci motor becerisinin gelistirilmesinin yaninda engellilerin topluma daha anlamli bir sekilde, spor ve sanatla katilmasi saglamak. Ilk hedefimiz Türkiye sampiyonasi. Daha sonraki hedefimiz Avrupa ve dünya sampiyonalari olacak. Engelli sporcularin neler yapabildigini hem engellilere hem de topluma göstermek istiyoruz."


- "Hedefimiz kendimizi gelistirip sampiyonalara en iyi sekilde katilmak"

Takim oyuncularindan Tuncay Özhan da boccia ile hayatlarina yeni bir hareketlilik geldigini ifade etti.

Çalismalarinin zaman zaman çok eglenceli geçtigini aktaran Özhan, "Engelliyiz, evden çikmamiz zor oluyor. Belediyenin engelli araçlari ve hocalarimizin sayesinde disari çikiyoruz. Daha önce bocciayi bilmiyorduk. Hocamiz bizi atesledi bu konuda. Ögrenmeye çalisiyoruz, antrenmanlara gelip gidiyoruz. Hedefimiz kendimizi gelistirip sampiyonalara en iyi sekilde katilmak." dedi.

Oyunculardan Sertug Bakirci ise engellilerin sosyal hayatta daha görünür hale gelebilmesi için böyle bir çalisma baslatildigini, amaçlarinin kenti ve ülkeyi en iyi sekilde temsil etmek oldugunu dile getirdi.