Irak'ta terör örgütü DEAS'in sözde üst düzey yöneticilerinden biri öldürüldüHaydar Karaalp

Irak'ta terör örgütü DEAS'in sözde üst düzey yöneticilerinden biri öldürüldüHaydar Karaalp

BAGDAT (AA) - Irak güçlerinin baskent Bagdat'in kuzeyinde gerçeklestirdigi operasyonda terör örgütü DEAS mensubu biri sözde üst düzey yönetici 3 kisinin öldürüldügü duyuruldu.

Irak haber ajansi INA'ya açiklama yapan Bagdat Operasyonlar Komutani Ahmed Selim, "23'üncü Piyade Tugayi'na bagli güçler, Tarimiye'de terör örgütü DEAS çetelerine yönelik operasyon düzenledi. Titiz istihbarata dayali olarak gerçeklestirilen operasyonda aralarinda Bagdat Kuzey Valisi denilen kisinin de bulundugu 4 terörist öldürüldü." dedi.

Irak güçleri zaman zaman Bagdat'in kuzeyinde yer alan Tarimiye bölgesinde DEAS'a karsi operasyonlar düzenliyor.

Irak Basbakani Muhammed Siya es-Sudani, 23 Mayis'ta DEAS'in varlik gösterdigi bölgelerde askeri ve güvenlik planlarinin gözden geçirilmesi çagrisi yapmisti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanligi Sözcüsü Tahsin Hafaci de ayni gün yaptigi açiklamada, Sudani hükümetinin Ekim 2022'deki kurulusundan bu yana düzenlenen askeri operasyonlarda 155 DEAS'li teröristin öldürüldügünü açiklamisti.

Terör örgütü DEAS, Diyala'ya bagli Hamrin Daglari ile Kerkük'e bagli Çay ve Zeytun Vadisi gibi bölgelerde varlik gösteriyor. DEAS mensuplarinin ayrica Enbar'daki çöl alanla Musul'un batisinda bulundugu biliniyor. Buralardaki DEAS mensuplari zaman zaman Irak güçlerini ve sivilleri hedef aliyor.